45 minutter i protest

For det var nettopp sånn det føltes å se de første 45 minuttene, en ren protest mot pen fotball. Begge lag virket svært påvirket av å spille alene på mektige Camp Nou, hvor kun Messis’ frispark i høyre vinkel som var av det farlige slaget. Las Palmas var friske mot slutten av omgangen og traff stolpen ved et tilfelle, men klarte, som hjemmelaget, ikke å imponere noen med prestasjonene sine.

Endringer fra Valverde ga svar på tiltale

Når første omgang var av det heller dårlige slaget virker det som om Valverde ikke er en trener som lar spillerne få en sjanse til. Både Vidal og Paulinho ble byttet ut til fordel for Iniesta og Rakitic. Kun 3 minutter ut i omgangen ble ballen svingt inn forran mål og høyest på strømpelesten var Busquets som prikket inn et viktig mål for FC Barcelona.

Fra det 48′ minutt til det 70′ minutt var det særdeles lite som skjedde, med mye bom i pasninger og skudd fra begge lag. Men så dukket et genistrek fra Denis Suárez opp ut av ingenting. Etter litt klabb og babb flikket sistnevnte ballen helt perfekt igjennom hele forsvaret til Las Palmas til en helt åpen Leo Messi som lett lurte keeper som satte ballen i åpent mål. Kort tid etter Messi hadde punktert kampen spilte laget seg eventyrlig flott igjennom forsvaret til Las Palmas og igjen fikk Leo sette mål nummer to på 7 minutter.

Etter dette var Messi og co. nærme flere ganger til å kunne sette inn både det fjerde og femte målet, men det ble med 3-0 seier og nok en gang tre viktige poeng på en ellers dårlig dag.

Vurderinger

Ter Stegen (6): Svært lite å gjøre gjennom hele kampen og har vel, av det underskrevne fikk med seg, ingen skudd på seg gjennom hele kampen. Men gjør selvfølgelig ingen feil når han måtte ut å spille Sweeper, noe han takler særdeles godt også i denne kampen.

Roberto (6): Gjorde en god figur denne søndagen og var kampens kanskje beste spiller i første omgang men falt litt igjennom i andre omgang når de andre spillerne leverte. Men var absolutt en godkjent kamp med flere gode innvolveringer.

Mascherano (6): Sterk i vilja og flink til å kaste seg forran ballen slik at ballen aldri kom frem til motstander. Bommet kun én gang hvor vi var heldige at Las Palmas ikke utnyttet situasjonen bedre. Men som med Roberto, absolutt godkjent.

Piqué (4): Gjorde ingen store ting defensivt men plasserte seg riktig. Trygg med ballen i beina, men crosspasningene satt absolutt ikke der han sleivet flere ganger og mistet ballen til motstanderen.

Jordi Alba (6): Frekk og freidig fremover på banen, gode løp og flere riktige overlapper som burde blitt utnyttet bedre av blant andre Luis Suárez. Bakover gjorde han absolutt ingen feil og var virkelig på hugget for å ødelegge for angrepet til Las Palmas.

Busquets (7 BB): Solid førsteomgang med flere kampavgjørende innvolveringer bakover på banen. Avverger flere angrep enn hva resten av medspillerne klarte i løpet av hele kampen. Setter også lagets første scoring på en heading der han er godt oppe i høyden og slår to motspillere i duell. Banens beste.

Paulinho (4): Ikke en spesielt god kamp av brasilianeren som har hatt en forrykende start i den blå-røde drakten denne sesongen, noe Valverde også fikk med seg i pausen. Blir korrekt tatt av banen etter 45′ spilte minutter.

Denis Suárez (7): En meget god kamp av den unge spanjolen. Til forskjell fra sine medspillere var Denis i denne kampen en av de som ønsket at laget skulle flytte seg fremover. Enormt gode klyv fremover på banen og en NYDELIG pasning som åpnet hele forsvaret til Las Palmas og sørget for 2-0 målet.

Vidal (3): På lik linje som Paulinho fikk han ikke stort til i denne kampen og tok plass på tribunen etter 45 minutter.

Messi (6): Svært dårlig første omgang sammens med resten av laget. Virket svært preget av situasjonen av å spille uten publikum og mistet ballen mange ganger samt jobbet ikke for at laget skulle finne plassen sin. Derimot viser han hvem som er sjefen i andre omgang, men det på bakgrunn av de to svært solide innbytterne som fikk en annen gnist i laget. Setter seg selv opp i via Suárez på 3-0 målet og får servert en nydelig stikker på sitt første mål samt assist til Busquets. Med på alt er det vel lov å si.

Suárez (3): Lå på en karakter en til to helt frem til de siste 15 minuttene av kampen. Horribel førsteomgang hvor det ikke er noe positivt å skrive om, ei heller halve andre omgangen da han virket sur, grinete og generelt dårlig trent. Men har en flott pasning til Leo, og flere gode avslutninger og sjanser mot slutten av kampen. Derimot må det sies at hvis ikke formen snur andre veien, kan det bli tøft for FC Barcelona og ta poeng mot de beste lagene.

Innbyttere

Iniesta (7): Kommer inn og snur kampen på mesterlig vis. Ro, kraft og presisjon i alt han foretok seg og sørget for at trekantene ble satt opp perfekt slik at Leo Messi kunne herje slik han er best på. Måtte byttes mot slutten pga skade (?).

Rakitic (6): Som Iniesta kom Rakitic inn for at midtbanen skulle sikres og skaffe oss de tre viktige poengene. Gjorde en god figur med resten av midtbanen.

Gomes (N/A): For lite spilletid.