Nyopprykkede Girona FC tok imot FC Barcelona som verter for den sjette runden i årets La Liga Santander. Et fullsatt Estadi Montilivi stod klart for et oppgjør som skulle gå inn i historiebøkene som det første by-derbiet i ligasammenheng mellom disse klubbene.

Tidlig selvmål

Fra start av begynte Barcelona å slå langt opp i bakrom, men det var Girona som kom til den første store sjansen da Olunga hentet opp en retur fra ter Stegen, men tyskeren stoppet også Olungas forsøk. Reprisen viste dog at den store Girona-spissen stod i offside.

I det 17. minutt vant Barcelona en orner etter et frisparkforsøk fra Messi. Frisparket ble slått langt ut der Alba stod klar med venstreslegga. Jordi trakk ikke klokkerent, men slo ballen såpass hardt inn mot feltet at kaptein Aday uheldigvis sleivsparket ballen inn i eget nett og gav Barcelona den tidlige ledelsen de jaktet på.

Etter hvilen tok det ikke mer en to og et halv minutt før Barcelona doblet ledelsen. Suárez spilte Aleix Vidal fri på høyrekanten, spanjolen hælsparker ballen tilbake til Suárez omtrent fra dødlinja, Barcelonas nummer 9 hopper over ballen og lurer Gorka Iraizoz trill rundt slik at den ellers rutinerte spanjolen på en eller annen måte sparker ballen i eget nett. Merkelig scoring og to(!) selvmål på Estadi Montilivi etter 48 minutter.

Suárez med mål i sin 100. kamp

20 minutter etter 2–0-målet kom kampens første «ordentlige» mål. Sergi Roberto kom seg framover på banen og slo gjennom uruguyaneren på blank, og vår anerkjente angriper hadde null problem med å sette inn det tredje målet i kampen. Det 87. målet på 100 kamper i den blå-rød drakta.

Vurderinger

Ter Stegen (7): Står godt og trygt gjennom hele kampen. Selv om dette var grei skuring er Girona skummelt frampå til tider, men Barcas sisteskanse var solid både i mål og i pasningsspillet.

Roberto (6): Løper og jobber utrettelig som alltid. Etterlater seg noe rom bak seg, men spiller en kamp på det jevne. Har godt driv med ballen og utretter ved det også en fin assist til Suárez på 3–0-målet

Mascherano (6): Står fram som en tydelig lederskikkelse og bidrar godt i pasningsspillet, men kommer litt på etterskudd i visse deler av kampen. Hadde vi møtt en bedre motstander spørs det om vi hadde holdt nullen i dag.

Umtiti (7): Får ved flere anledninger vist sin fart og styrke i dag. Fysikken til Umtiti var viktig da Girona startet med noen sværinger i laget. God kamp av franskmannen.

Jordi Alba (7 BB): Makter godt å følge med i både de offensive og defensive delene av kampen i dag, Jordi.

Rakitic (5): Det er trangt og vanskelig å skape noe på midten i dag. Kroaten spiller en helt jevn kamp, men mangler litt for å spiller mer enn en ok kamp.

Paulinho (6): Er nære på å heade inn en scoring på en corner, prøver hele tiden å gjøre seg tilgjengelig og komme på sine dype løp, men det er vanskelige arbeidsforhold da Girona ligger så dypt som de gjør. Har fortsatt litt å gå på når det kommer til å komme ordentlig inn i Barcelona-stilen, men på en dag som denne er det godt å ha fysikken til Paulinho.

Iniesta (6): Smyger seg rundt på banen i kjent stil og spiller en kamp på det jevne uten å verken gjøre seg bort eller stikke seg fram.

Vidal (5): Roter litt og har tydelig ikke kampformen helt inne, men med sin fart er han et konstant uromoment for Girona. Er god i forkant av 2–0-målet der han skal ha skryt for forarbeidet sitt.

Messi (6): Spiller en ganske anonym kamp i dag argentineren. Har noen pasninger og initiativ som er av høy klasse, men de skaper dessverre ikke all verdens. En liten pause før neste hat-trick står på menyen?

Suárez (4): Hvor vanskelig er det egentlig å holde seg utenfor offsiden? Fortsetter det dårlige trenden, bor i offside og slurver med ballen. Reprisene viste dog at ved noen av tilfellene var Suárez innenfor, noe som selvfølgelig er positivt og kunne skapt flere mål i kampen, men det er et godt stykke igjen før Luis er tilbake der vi kjenner han og vil ha han. Fikk til slutt kommet seg onside og banket da inn 3–0-målet da sjansen endelig bød seg og får naturligvis pluss for målet.

Innbyttere

Sergio (7): Ikke den kampen man tydeligst ser forskjellen på når Busquets spiller og ikke, men den er der, og blekkspruten spiller godt i de minuttene han får.

Gomes (N/A): For liten spilletid.

D. Suárez (N/A): For liten spilletid.