FC Barcelona 3 – 0 SD Eibar. Det ble en solid seier for hjemmelaget da Eibar gjestet Camp Nou.
Eibar jaktet på sin andre borteseier denne sesongen. Slik gikk det desverre ikke for de, da Barcelona serverte en solid kamp. Eibar begynte kampen best og hadde stålkontroll på kampen de første ti minuttene. Det tok litt tid før hjemmelaget kom inn i rytmen, men et flott mål fra Luis Suárez vippet vekten i Barcelonas favør. Coutinho med flott forarbeid. Lagene gikk til pause med stillingen 1-0, og Eibar følte at de fortsatt hang med i kampen, til tross for at Barcelona kanskje skulle hatt et straffespark rett før pause, men dommer valgte å spille videre.

Andre omgang

Ti minutter etter den andre omgangen var i gang scoret Messi etter å ha vært helt anonym i første omgang. Han begynte fra egen midtbane og kombinerte flott med Suárez og Coutinho på vei til sitt 400. mål i La Liga. Dette åpnet opp demningen da Eibar ikke lenger klarte å holde følge med hjemmelaget. Messi traff rett på keeper før Suárez triller inn mål nummer tre rett før timen spilt. Eibar hadde ikke noe mer å stille opp med og Barcelona ror inn en 3-0-seier hjemme.
Ter Stegen 3: Hadde ikke et eneste skudd mot seg i førsteomgangen og slik fortsatte det i store deler av den andre. Likevel rask og klar når han må.
Sergi Roberto 2: Sliter litt på høyreback i kveld. Ikke en kamp han har lyst til å ta med seg på en highlight reel.
Piqué 4: Solid i kveld med et par highlight-taklinger. Ellers lite å melde om Piqué.
Lenglet 4: Også en solid kveld denne midtstopperen. Sammen med Piqué blir det meste Eibar kommer med nøytralisert.
Alba 3: Et par gode innlegg og overlapp fra Alba i kveld. Ellers en rolig kamp.
Busquets 2: Formduppen fortsetter. Ikke i nærheten av hans aller beste, men likevel en brukbar kamp. Gjør ingen store feil som lar Eibar komme på målsjanse.
Rakitic 3: En god kamp av Rakitic. For det meste godt plassert og jobber godt sammen med sine kollegaer på midtbanen.
Arthur 4: God med ballen i beina. Xaviesque. Velfortjent applaus fra hele Camp Nou når han byttes ut.
Coutinho 5 BB: Flott forarbeid på Suárez og Messis mål. Spiller litt overalt i dag. Hans beste kamp på lenge.
Suárez 4: Scorer et flott mål og er god sammen med Coutinho og Messi på sisitnevntes mål.
Messi 3: Gjør lite i kveld frem til han endelig får ballen i andre omgang. Bam bam mål etter flott samarbeid med Coutinho og Suárez.
Vidal 2: Kommer inn og bidrar til å holde kontrollen det siste kvarteret. Lite å si om chilenerens prestasjon.
Dembélé 4: Fører inn litt hurtighet og spenning i angrepet. Forsøker å kombinere med sine lagkamerater. Nesten mål eller målgivende i kveld. Godt innhopp.
Semedo: For lite spilletid.