Etter en resultatmessig plettfri start på ligasesongen ble ting brått vanskeligere borte på Coliseum Alfonso Perez.
Getafe er ingen kasteball på egen hjemmebane. De spiller fysisk og jobber godt organisert. Når gressmatta i tillegg var tørrere enn vitsene til undertegnede ble det langt mellom høydepunktene denne lørdags formiddagskampen.
Barça var totalt dominerende i banespillet, men balltrillingen ga ikke utslag i målsjanser før etter at Getafe hadde brent av noen kalasmuligheter. Dessverre røyk unggutten Dembélé tidlig ut med det som lignet en lei muskelskade/strekkskade. Vertene var skumle på dødballer og kontringer, og etter snaue 40 minutter banker Shibasaki inn en lekker volley fra rundt 16 meter og Stegen er sjanseløs. 1–0 til vertene og oppgaven så enda tyngre ut.
Messi limte et frispark opp mot krysset på perfekt vis like før pause, men keeper Guaita fisker frem årets redning i La Liga og fister den ut likevel.
Andre omgang startet som den første, med massivt power-play fra gjestene uten at de radet opp skumle sjanser. Etter flere skadesituasjoner, kortsituasjoner, tabber i bakre rekker og mye rot, var det en befrielse å se innbytter Denis Suárez elegant klistre utligningen i lengste kryss etter timen spilt. Derfra og ut ble det mest en kamp for å holde ut for Getafe, selv om de fikk en enorm mulighet til å avgjøre kampen like før slutt på stillingen 1–1.
Så, i det 84. minutt dukker innbytter Paulinho opp og ekspederer Messis pasning på lekreste vis og avgjør med det kampen i Barças favør. Kan være at draktsalget øker fra 1 til 2-3 drakter med Paulinho på ryggen nå?

Vurderinger

Stegen: (7) Meget god langs bakken og sjanseløs på den japanske golazoen i mot. Får ikke mye å gjøre, men er likevel blant lagets beste i en svak forestilling.
Roberto: (5) Valverde må selvsagt rotere noe når kampene kommer tett som ukvemsord i en «battle». Dessverre ble en meget god Semedo ofret til fordel for en Roberto som for all del fortjener spilletid, men som ikke duger som høyreback. Dette skapte mer trøbbel enn det gjorde godt, både for gutten selv og alle andre på høyresiden. Ingen kanonkamp av poteten vår, men spiller nok engang ute av posisjon og har en fin assist på 1–1 målet der han og Deulofeo tilriver seg ballen på hjørnet av boksen.
Piqué: (2) El Presidente har ikke hatt en god sesongstart, og i dag var han som å ha en mygg i teltet når man forsøker å sove, bare rett og slett fryktelig irriterende. Blir rundlurt i løpsduell tidlig i kampen og svarer med å forsøke å kle av motspilleren på vei inn i boksen. Heldigvis blir det kun gult kort og frispark. Fortsetter kløningen kampen ut og er nærmere selvmål enn noen av Getafespillerne var å score selv. Svak i posisjoneringsspillet, dårlig timing og vinner knapt en eneste hodeduell. Elendig store deler av kampen!
Umtiti: (7) Merci beaucoup mon Puyol noire – tusen takk min svarte Puyol. Franskmannen har reddet Barça gang på gang denne sesongen, og var glimrende i debutsesongen. I kveld er han omtrent egenhendig grunnen til at ikke Stegen må slite ut hanskene. Stopper sjanse på sjanse, vinner omtrent alle dueller, blokkerer skudd og innlegg og er stålsikker med ballen i beina. Glipper ved et par små tilfeller, men er den eneste der bak som fortjener skikkelig ros.
Alba: (4) Ekornet led nok som resten av å spille på en potetåker, og fikk ikke spillet til å flyte. I tillegg slapp han til altfor mye bakrom som Getafe angrep i, og kun ved et par tilfeller evnet han selv å rydde opp i eget rot. Ingen kanonkamp av Alba.
Rakitic: (3) Med en frisk 90-talls boyband-sveis og friskt pågangsmot tok Kroaten fatt på en ny oppgave. Denne gangen strøyk han. Var slurvete i pasningsspillet, treg i forflytningene, håpløs i taklingene og generelt svak. Ingen god kamp.
Busquets: (6) Busquets har så smått begynt å finne noenlunde form, og var meget god i andre omgang mot Juventus sist. Ender så vidt på plussiden i dag og, etter flere gode og viktige brudd, samt god link-up med Messi og etter hvert Deulofeu i angrepsoppbyggende faser.
Iniesta: (3) Å se illusjonisten spille på en bane som denne var regelrett trist. Det blir som å se en verdensklasse kunstløper humpe over en ruglete isflekk full av grus og stein. Det klaffet bare ikke for Iniesta i dag, og svært få pasninger utgjorde noen vesentlig trussel mot Getafes panserforsvar. Defensivt ble han også for spak, samtidig som han virket noe reservert i frykt for skader.
Messi: (6) Messi har sett fryktinngytende rå ut denne sesongen, når han selv vil. I dag virket det rett og slett som om Messi tenkte at bare han kommer fra kampen med helsa i behold så får det være bra. Han fikk også en grisestygg nedsabling bakfra på ankelen som så stygg ut, men slapp heldigvis unna med skrekken, og ikke skader. Messi trives opplagt bedre med skiballett (ja det var faktisk en idrettsgren) enn kulekjøring, og i dag ble det omtrent like mye stang ut som stang inn for argentineren. Blir snytt for kremmerhus på frispark da keeper Guaita leverer sitt livs redning. Får ingen assistanse av Suárez og må gjøre altfor mye på egenhånd mot altfor mange motstandere. 11 mot 1 er feigt.
Suárez: (0) Det er smått uforståelig å se Luis Suárez «spille» fotball om dagen. Han ser fit ut, men løper som en våt sekk med mel. Han lusker rundt i offside, har en touch som ikke kunne blitt svakere selv med slalåmstøvler på. Han starter kampene sur og grinete, og blir verre underveis. Han klager konstant på det meste, veiver med armene og har et kroppspråk som får Simon Cowell til å virke barnevennlig. Han overspiller, filmer og surrer, men utgjør null fare offensivt. Katastrofekamp!
Dembélé: (4) Nesten dårlig gjort å gi unggutten karakter etter den lille tiden han fikk på banen før en ekkel strekkskade sendte han ut. Det bor mye i Ousmane, men dessverre rakk han ikke vise mye i dag.
Innbyttere
Deulofeu (7) Fikk drøye 70 minutter på høyrevingen da Dembélé ble skadet, og var et friskt pust og uromoment mot etter hvert syrepregede Getafe-ben. Litt mer effektivitet foran mål så ville dette vært meget bra.
D. Suárez (8-BB) Kommer inn etter pausen for Iniesta. Får prøve seg som indreløper og har både friske bein og tilsynelatende nye ideer. River og sliter Getafe-forsvaret i filler utover i andre omgang, og scorer et deilig delikatessemål som gir Barça blod på tann. Såletouchen som legger kula til rette i trang posisjon før han feier ballen i krysset er det meget meget høyt nivå over. Gjør ikke alt riktig han heller, men er meget avgjørende i at Barça i det hele tatt får snudd denne kampen, og fortjener således banens beste.
Paulinho (8) Undertegnede klaget tidlig over totalt fraværende muskelkraft hos gjestene da vertene vant alle dueller, og etterlyste faktisk det brasilianske rivjernet. Lite visste undertegnede om at det faktisk var Paulinhos touch og teknikk i kombinasjon med fysisk råskap som til slutt senket Madrid-laget. Fikk et drøyt kvarter på banen, vinner de duellene han skal, scorer et viktig og ikke minst flott mål og skaffer seg kanskje noen nye fans etter at han blir matchvinner i dag. Flott innhopp og takk for målet!

Mer info

PS: Barça står nå med 12 av 12 mulige poeng og 11–1 i målforskjell på de fire første kampene. Atlético Madrid slet seg til en 1–0 seier hjemme mot Málaga og ligger 4 poeng bak Barça, mens Real Madrid ligger 7 poeng bak med sin vanskelige bortekamp mot Real Sociedad til gode (spilles søndag 20.45).