Førsteomgang i halvtempo

Barcelona starter kampen i halvtempo, men har likevel sånn noenlunde kontroll på hvor ballen er. Inviterer ikke Juventus med på ball-leken, men er likevel ikke så alt for gode. Pasningspillet sitter ikke helt, mye frem-og-tilbake fotball og heller ikke særlig intensivt i trøkket. Lionel Messi trer så ut av skyggen for å plassere Barcelona på mål-kartet. Smart og elegant utført av argentineren. Det sto 1-0 til pause!

Mål»fest»

Barcelona tar opp tempoet i andreomgang da de serverer publikummet en forsmak på «målfesten» de så er kjent for. Først Messi 2-0, så Rakitic 3-0. Barcelona vinner således kampen 3-0 og kan se seg fornøyd med å være gruppeledere.

Vurderinger

Stegen: (7) Den tyske målvakten er nødt for å vise seg frem i det 5. minuttet etter at De Sciglio viser seg frem med et lang skudd. Ser ut som at tyskeren er på ballen der, men vanskelig vinkel. Var han virkelig på ballen? Rydder unna på kjent vis.

Semedo: (8) Semedo holder sitt stabile nivå, og utfordrer også Dybala på tempoet i starten av kampen. Treffer godt med pasningene. Gjør seg varm i trøya og har stålkontroll videre i kampen. Inn til pause går han, fortjent, med stempelet ‘banens beste’

Piqué: (6) Har høstet kritikk i det siste, men tar seg litt ekstra opp i dag. Ikke hans beste, men heller ikke hans verste. Holder uansett, sammen med hans tre forsvarskamerater, målet trygt for Juventus-magi.

Umtiti: (7) Franskmannen Umtiti blir bare bedre og bedre for hver kamp. Frekk vending rundt 20. minutter spilt.

Alba: (6) Alba har god kontroll i det bakre leddet og er sammen med Semedo den som holder sidene på plass. Spiller seg ikke opp til en merkbar karakter, men er likevel en viktig brikke i angrepet til tross for slurv.

Rakitic: (5) Rakitic er en av-og-på knapp som av-og-til briljerer. Har vært en tendens de siste sesongene at han mister bryteren før en storkamp. Ikke så dårlig at det blir som et humoristisk innslag, men likevel langt i fra akseptabelt. Øker ledelsen til Barcelona etter målgivende pasning fra Messi. Ok måte å rette opp inntrykket på, selv om karakteren fortsatt er svært svak i det 55. minuttet. Blir til slutt byttet ut til fordel for den brasilianske hesten Paulinho.

Busquets: (6) Busquets har ikke sin beste kamp i kveld, men har noenlunde god kontroll på de «normale» pasningene. Skulle gjerne likt å sett en leken Busq i kveld, men det blir med håpet.

Iniesta: (9 BB) Iniesta har virkelig tatt seg opp i det siste, men sliter litt med å finne riktig rom for pasningene. Uansett viser han en mer betryggende form enn tidligere. Tar seg ekstra opp videre i kampen, og det blir stadig vanskelig å kåre ‘banens beste’. Iniesta er rett og slett sterk i kveld. Skinner ikke så fryktelig mye i førsteomgang, men i andreomgang drar han seg til, sprer pasninger ut av intet og holder seg stabil i tempoet. Blir byttet ut da Gomes skal inn å kjenne på intensiteten. Iniesta var banens beste i kveld!

Dembélé: (7) Den unge franskmannen virker ut til å være i passe form når han tidvis drar seg forbi et par Juventus-spillere. Strålende start av ham. Blir byttet ut til fordel for Roberto. Godkjent kamp av Dembélé!

Messi: (8) Lionel Messi er i storform om dagen, og fortsetter der han slapp sist kamp. Riktignok målløs i starten av kampen, men han styrer både midtbanen og angrepet for Barcelona. Rett før pause stikker han også hull på den «umulige» Buffon-veggen og dermed kan Barcelona gå inn til pause med en enmålsledelse. I andreomgang ønsker han å se hvordan ta-på-dommeren-leken er, og det ender naturligvis i ett gult kort. Derfra går det ikke lang tid før han kan notere seg med en målgivende, da Rakitic sørger for at Barcelona går opp i en tomålsledelse. Det stopper ikke der. For rundt det 70. minuttet varter han opp med desserten for publikummet som har funnet veien til Camp Nou. 3-0 og ‘banens beste’ blir desto vanskeligere.

Suárez: (4) Ikke helt imponert av starten til urugyaneren. Virker ikke som han er tilfreds med posisjonen. Den sitter bare ikke. Tar seg litt opp, men må være streng her. Det er rett og slett ikke godt nok.

Innbyttere

Sergi Roberto fra 70’ (5)

Paulinho fra 76’ (5)

Gomes fra 80 ca’ (I/V)