Barcelona med sitt vante kontrollerte spill styrte kampen i så og si samtlige 90 minutter, men hjemmelaget Alavés ventet tålmodig på sine overgangsmuligheter og skapte til tider farligheter for katalanerne.

Barcelona hadde ikke uventet mye ball, men det skortet på kreativiteten i den siste tredjedelen av banen. Til tross for ballbesittelsen var det Alavés som kom til den første store muligheten på en kontring. Ruben Sobrino spurtet forbi Piqué og kom til slutt alene mot ter Stegen, men tyskeren stoppet avslutningsforsøket.

Straffemiss av Messi

I det 37. minuttet fikk Barcelona frispark på kanten høyrekanten av hjemmelagets 16-meter. Messi slo ballen inn i feltet mot Piqué som prøvde seg på et brassespark med motspiller i rygg. På en eller annen måte mente dommer Carlos del Cerro at det er straffespark, og Barcelona fikk dermed et helt uforståelig, gratis spark fra 11-metersmerket. Messi klarte dog ikke å overliste Pacheco i Alavés-buret og stillingen forble 0–0 til pause.

Messi åpnet målkontoen

Argentinerens første mål for sesongen var av det litt merkelige slaget, men mål er mål. Barcelona spilte seg opp langs venstrekanten, Alba slo ballen inn til Messi, og argentineren skjøt ballen via midtstopper Alexis som gjorde at ballen fikk en sprett som satte Pacheco ut av spill. Årets første La Liga-mål var dermed et faktum for vår alles yndling.

Bare ti minutter senere var Messi igjen litt heldig da han puttet sitt andre for dagen. Sergi Roberto satte igang Alcácer langs venstrekanten som med et dårlig forsøk prøvde å finne Messi inne i feltet. Alexis plukket enkelt opp det pasningsforsøket, men fikk et dårlig treff idet han skulle klarere og ballen spratt opp i panna til Paco som denne gangen klarte å styre ballen inn til Messi i feltet. Dermed kunne Lionel enkelt sette inn 2–0 på direkten.

Kunne nesten virket som om Messi denne kampen fikk tilbake for uflaksen han hadde forrige kamp, hjemme mot Betis.

Debut for Paulinho

Som om de tre stolpeskuddene mot Betis ikke var nok, klarte Messi å sette et skudd i tverrliggeren i denne kampen også i jakten på sitt hat-trick. Det ble med forsøkene for argentineren denne gangen.

I det 88. minutt ble nyervervelsen Paulinho dagens siste bytte for Barcelona da han kom inn for kaptein Iniesta.

Vurderinger

Ter Stegen: (7) Har en ganske rolig dag på jobb. Er ute og stopper forsøket fra Sobrino, og viser at han er påskrudd når de situasjonene som krever det mest plutselig dukker opp.

Roberto: (5) Jobber hardt som alltid, men ikke noe mer enn en helt grei kamp.

Piqué: (4) Virker fortsatt litt svimmel etter kampene mot Madrid, Piqué. Da kan det være greit med en kamp der Barcelona triller mest ball og det ikke skjer alt for mye bakover. Ble parkert mot Sobrino i førsteomgang.

Umtiti: (6) Gjør det som trengs. Grei skuring i dag.

Alba: (5) Har god kontroll på det meste som skjer i dag, lynbacken. Noterer seg for en målgivende på det første målet og får litt pluss for det.

Rakitic: (6) Kollektivt er det litt slapp fotball i Barcelona om dagen. Det er ikke Rakitic sin feil. Jobber hardt og bidrar til et litt hyppigere pasningsspill i laget. God kamp av kroaten.

Sergio: (7) Spiller sikkert og godt Busquets, som han alltid gjør.

Iniesta: (6) Det merkes at illusjonisten, vår kreative playmaker i laget, begynner å dra på årene. Han har fortsatt blikket og øyet for det teknisk vakre i spillet, men det går saktere og det stanger litt mot et veldig dyptliggende Alavés. Byttes ut til fordel for Paulinho helt mot slutten av kampen.

Vidal: (4) Helt ok kamp av Vidal, men bidrar ikke til den kreative drivkraften vi trenger i siste tredjedel av banen – noe som er en viktig del når man er en del av de tre på topp.

Messi: (9 BB) Kongen står nok en gang fram og viser litt av hvilket nivå han innehar til tross for at han ikke spiller for full maskin. Tar ansvar når Barcelona trenger det som mest. Er omtrent den eneste som skaper farligheter framover og får med seg to mål, en straffemiss og et stolpetreff fra dagens kamp.

Deulofeu: (3) Spiller i en helt annen rytme enn resten av laget. Når ikke en gang driblingene sitter, er det lite som stemmer for det som en gang var ansett som Barcas nye juvel.

Innbyttere

Paco Alcácer: (5) Kommer innpå og assisterer Messi til 2–0-scoringen omtrent med en gang. Er dog litt heldig med den og sliter ellers med å sette preg på kampen.

Denis Suárez: (5) Bare ved byttene av Paco og Denis er det en helt annen drive og samspill i laget. Får dog lite tid for å utrette noe.

Paulinho: (N/A) Brasilianeren kommer inn til sin første kamp i Barcelona-trøye de siste fem minuttene av kampen, vi ser fram til hva Paulinho kan bringe til laget.