Chapecoense var denne gangen invitert på bakgrunn av flyulykken 28 november 2016, der Barcelona ønsket å hedre de totalt 71 menneskene som mistet livet. Deriblant hele laget og trenerstabben til Chapecoense. 3 spillere overlevde, og utrolig nok startet Alan Ruchel kampen mandag kveld – under ett år etter flykrasjen (!). Han spilte ikveld 36 minutter før han ble byttet ut til stående applaus fra publikum med tårer i øynene. Sterkt øyeblikk å bevitne (undertegnede).

Første omgang

Kampen startet uten Neymar, som for kort tid siden overraskende nok forlot klubben til fordel for PSG, og Deulofeu fikk oppgaven å ta over venstrekanten mandag kveld for å bevise om han kunne levere på et godt nok nivå. 6 minutter senere var det nesten så man ikke følte man manglet Neymar lenger. Deulofeu fikk ballen flott fra Messi på åpent mål og satte den kontant i nota. Kort tid etterpå serverte han Busquets som beinet ballen i mål fra 20 meter (!). Og som om ikke det var nok kombinerte han vakkert med Messi for å kunne assistere Leo med sitt mål for kvelden. (OBS: Dette gjør Messi til den mestcorende spilleren i Gamper turneringen.)

Resten av kampen ble det mye gåing og lite spennende hendelser, men Barcelona førte det meste av spillet.

Andre omgang

Suarez brukte store deler av førsteomgangen på å nesten skyte ihjel keeper Elias, men fikk ballen aldri bak keeper. 10 minutter ut i andre omgang fikk han endelig målet sitt på vakkert vis med et drømmetreff på strak vrist. Denis Suarez kom også inn for Deulofeu, som hadde levert en flott kamp, med et mål for øye: Overbevise Valverde om å bli satset på. Unggutten brukte kun et par minutter før han startet angrepet med en pasning til Messi som han spilte vegg med og vipps var han på blank gol. Der satt kampens 5 mål.

Barcelona valgte med 5-0 ledelse å bytte samtlige spillere. Dette gjorde at resten av kampen døde ut i lite spennende spill hvor Barcelona til slutt tok sitt 50′ Troféu Joan Gamper.

Verdt å notere seg var det laget fra Brasil som fikk lov å heve pokalen og ta den med seg som minne. Nok et vakkert øyeblikk som viser at fotball er mer enn fotball. Neste oppgave? Real Madrid og Super Copa.