Kontrollert førsteomgang

Kampen startet med rolig tempo der Barcelona og Las Palmas begge hadde ballen nesten like mye hver. Jese var egentlig igjennom på blank gol men ble felt tidlig av Lucas Digne, som egentlig kan takke seg heldig med å bare få gult kort. Dommer vil nok argumentere med at Jese kan, hvis han ikke blir felt, møte på Marlon i neste situasjon.

25 minutter ut i omgangen var det fare på ferde M og N ble satt vakkert opp av Iniesta fra midtbanen, der også Busquets var innom med en magisk flikk. Suarez kom alene på mål, passet ballen i typisk «fifa-pasning» stil ut 45 grader til en fri Neymar som rullet ballen kontrollert i mål. Må skrives at dette var et vakkert mål å se på. Kun to minutter etterpå luktet Suarez nok en gang en offsidefelle som virkelig ikke fulgte med den friske angriperen. Blank på keeper vippet han elegant ballen over og «pistolerte» sitt mål slik bare han gjør det.

Kan Las Palmas klare det? Neymar ville det annerledes

Andre omgang startet på verst mulig måte. Las Palmas tok kontroll på kampen og styrte store deler tidlig i kampen mot et FC Barcelona som allerede så ut til å tenke på neste kamp. Et fantastisk raid fra Bigas som startet angrepet på 16 meteren spurtet alt han orket fremover der han akkurat klarte å overliste Ter Stegen. Meget pent angrep.

Med sesongen i bakhodet tenkte nok mange Barcelona fans at dette kunne virkelig gå dårlig. Men heldigvis for fansen var det en målkåt Neymar på banen som ville ting annerledes. Først på et innlegg fra Rakitic hvor han banket inn målet med hodet forbi en utrusende keeper, deretter fikk han ballen i meget spiss posisjon helt nede ved venstre stolperot. På flott vis flikket han ballen forbi keeper og i mål, da sto det 4-1 og kampen var avgjort.

Noe mer skjedde heller ikke og da Real Madrid sikret seg en seier mot Sevilla står det foreløpig likt som før kampene. Barcelona er nødt til å håpe på at Real Madrid taper mot enten Celta Vigo eller Malaga.

Vurderingene

Ter Stegen (7): To gode redninger som sørger for at Las Palmas holdes ute av kampen så lenge det var mulig. Sjanseløs dessverre på målet imot.

Digne (4): Burde vært utvist tidlig i første omgang men var heldig i den situasjonen. Sleit fælt med å vise noen spesielt god kontroll bakover på banen da Las Palmas kom til flere store sjanser.

Marlon (7): Imponerende god kamp med god kontroll i store deler av kampen. Dessverre bommer han litt på målet imot, som heldigvis ikke viste seg å bli avgjørende for et comeback av Las Palmas. Absolutt en kamp han kan se tilbake på som godt gjennomført.

Umtiti (7): På lik linje som sin makker var han god bakover på banen og hadde kontroll på et relativt tamt Las Palmas. God på å kontrollere offsidelinja og satte selveste Prinsen i offside utallige ganger.

Jordi Alba (7): Flott assist til Neymar, med god kontroll på motstanderne bakover også. Viktig i det oppbyggende spillet offensivt og god til å kombinere med Iniesta og Neymar i store deler av kampen.

Rakitic (6): Fin assist til Neymar der han legger et nydelig innlegg inn i boksen. Ellers leverte han en godt gjennomført kamp som den store ryddegutten på midtbanen.

Sergio (7): Strålende til å kontrollere kampen bak på midten der med mange fine detaljer som viser hvorfor han er så mange hakk over alle andre. Blir også på han mye rydding som måtte gjøres og ikke så mange muligheter til å vise seg på sitt aller beste.

Iniesta (7): Var flink til å bevege seg i mellomrommet og skape dårlig kommunikasjon mellom Las Palmas sitt forsvar og midtbane. Savner kanskje noen frekke finter som vi er vane med men absolutt en godt gjennomført kamp.

Messi (5): Går egentlig hele kampen igjennom og er veldig usynlig. Har god ballkontroll og fører ballen flott videre til sine medspillere, men sleit med å sette Las Palmas under stort press med ballen i beina.

Suárez (7): Flott assist og strålende løp bakrom ved flere anledninger. Viser seg som en fantastisk fotballspiller når han tuppet ballen over keeper på strålende Messi-vis  Går av til fordel for Paco.

Neymar (9 BB): Brasilianeren har virkelig snudd en heller OK sesong til noe bedre etter vi fyrte rakettene for å feire et nytt år. Leverte nok en gang flere solide bevegelser og herjet med forsvaret til Las Palmas. Et lite hat-trick kan han nå også feire sammen med Banens beste tittelen fra oss i Blaugrana 🙂

Innbyttere

Denis Suárez (6): Kommer inn for å trygge seieren. Ikke mye synlig de minuttene han fikk.

Paco: (6) Har sjansen til å score med tar den dessverre nok en gang ikke når han hadde muligheten.

Gomes: (5) Kom inn for å trygge seieren også han. Er veldig dårlig plassert på kontringen til Las Palmas som gir de 1-2 målet.