Villarreal har vist seg som et meget sterkt kollektiv, spesielt denne sesongen da de har sluppet inn minimalt med mål i vanskelige bortekamper. Denne kampen var intet unntak for «den gule ubåten» som kom til et Camp Nou som så og si har vært ubeseiret denne sesongen.

To mål på få sjanser

Den første ordentlige sjansen til Barcelona kom da Álvaro González handset rett utenfor 16-meteren og lagde frispark i farlig posisjon. Forsøket fra Messi ble dog lempet i klypene på Fernández. Så ble Messi spilt fri i boksen i det 21. minutt. Argentineren slo hardt inn foran, via en Villarreal-spiller og til Neymar som fikk en enkel oppgave å lirke ballen i nota til 1–0.

Så var det Villarreals tur. Bakambu lurte offsidefellen idet Soldado sendte kongoleseren bak det havet av bakrom på Barcelonas halvdel. Med sin gode fart parkerte han regelrett vår stopper-yndling Piqué og satte enkelt inn utligningen bak ter Stegen.

Sjansene meldte seg på

Etter dette punktet i førsteomgang kom virkelig sjansene på løpende bånd. Først var det Piqué som hadde tatt turen fram og lurte inne i boksen til Villarreal. Messi så stopperkjempen og prikket inn et innlegg med høyrefoten som Piqué strakk seg etter så lang han var, men maktet ikke å presse ned headingen under tverrliggeren. Kun sekunder seinere mottok Soriano ballen langs Villarreals venstrekant. Inne i feltet stod Soldado helt aleine og fikk ballen servert av førstnevnte. Spanjolen sendte av gårde en heading, men også hans sjanse strøk rett utenfor målet.

Det bølget mye fram og tilbake på dette tidspunktet, og i det neste øyeblikket dukket Messi opp og sendte Barcelona i ledelsen til pause. Neymar satte igang et dribleraid som bare Neymar kan, ballen havnet til slutt opp til Messi som dro av en mann før han banket til fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet gikk via Mario Gaspar og videre ned i motsatt hjørne bak en forfjamset Fernández.

Vondt til verre for Villarreal

Andreomgang startet rolig helt til det 68. minutt da MSN-trioen gjorde sitt 100. mål for sesongen da Suárez satte inn 3–1 for kvelden. Sergi Roberto satte fart framover og slapp til Suárez som driblet seg forbi Álvaro før han satte ballen i motsatt hjørne via keeper Fernández. Så misser Neymar aleine med keeper etter å ha blitt frispilt av Messi. Rett etter det fikk Bakambu en kjempesjanse delsvis servert vår sisteskanse ter Stegen(!). Tidligere Barcelona-spiller Dos Santos fant Bakambu stormende mot bakrommet og ter Stegen var frampå med en gang for å meie ballen unna, men tyskeren rakk ikke til ballen før kongoleseren, og plutselig var Villarreal-spissen aleine foran mål, men Piqué rakk tilbake og stormet inn i situasjonen og fikk avverget.

Så ble ydmykelsen komplett da Neymar for det som virket som 100. gang danset samba med Mario Gaspar inne i feltet, fikk lagt inn til Suárez som kom på skudd, men skuddet traff Costa i armen og dommeren nølte ikke da han pekte på straffemerket. Et noe strengt idømt straffespark spør du undertegnede, men denne gangen var det Messi som fikk sjansen til å putte sitt andre for kvelden, og han lot seg ikke be to ganger. Med en nydelig panenka-chip satte Leo inn 4–1 og punktum for en magisk fotballaften i Barcelona.

Vurderingene

Ter Stegen (4): En kamp under pari for ter Stegen i dag. Gjør ingen feil som får grove konsekvenser, men det kunne fort ha skjedd. Får ei heller noen voldsomme skudd på seg iløpet av kampen.

Roberto (8): Roberto dundrer opp og ned høyrekanten som alltid. Hadde han ikke blitt byttet ut kunne man nok sett han løpe nede på Camp Nou-matta fortsatt. Fyller høyresiden meget godt som gir Messi rom til å vandre fritt som han måtte ønske. Drar også med seg en målgivende på målet til Suárez. God kamp av Roberto.

Piqué (9): Forsvarets sterkeste i dag. God i pasningsspillet, god i luftrommet, er med framover og er veldig nære ved å notere seg for et mål, og dukker opp med perfekt timing da Bakambu kom aleine mot målet i andreomgang. Sterk dag på jobben for «presidenten».

Umtiti (7): Spiller på ingen måte en dårlig kamp, men blir satt litt i skyggen av sin stoppermakker som tar seg av de fleste avgjørende situasjonene. Derfor har undertegnede det vanskelig for å finne noe å dra karakteren opp på. Umtiti og Piqué ser virkelig ut til å ha funnet god-tonen seg imellom.

Digne (6): Spiller en helt jevn kamp Digne. Ikke noe særlig å legge til verken på det positive eller negative.

Rakitic (8): Jobber hardt, løper mye og er viktig i begge faser av spillet. Kroaten fortsetter i den gode formen han har vært i, i det siste.

Sergio (9): En kamp med de vante Busquets-øyeblikkene. Gjenvinninger i hopetall og smarte pasninger framover. En viktig brikke for suksess i en slik kamp.

Iniesta (8): Sliter en smule med å komme inn i kampen, men så fort don Andres er varm i trøya blir det bra fotball å se fra veteranen. Glir forbi motstandere, viser at han har en fotballforståelse få andre innehar og strør pasningene godt rundt seg.

Messi (9): Spiller godt i dag, Lionel. Får med seg to scoringer, målgivende på 1–0-målet og var nok den største bidragsyteren selv om Neymar stjal showet med akrobatikken. Ekstra stjerne i boka for panenka-straffe.

Suárez (8): Scorer MSN-trioens 100. mål denne sesongen og skaffer straffen til 4–1-målet. Løper utrettelig og er som alltid en trussel for motstanderens forsvar. Samarbeider godt med sine lagkamerater, men blir satt i skyggen av Messi og Neymars prestasjoner i kveld.

Neymar (9 BB): Jeg må nesten le. Det er helt fantastisk å se Neymar når han virkelig får på seg ballettskoene og danser samba med motstanderne som han gjorde i dag. Scorer kampens første, var nære ved å score et par til og selv om undertegnede kanskje ble litt blendet av brassens fiksfakseri går banens beste-prisen likevel til høyrevingen, for dette var helt rått å se på!

Innbyttere

Alba (7): Får 15 minutter på tampen. Viser at både nivået, spilleforståelsen og samarbeidet med de andre spillerne er et par hakk høyere enn hos Digne.

Mascherano: For lite spilletid.

Gomes: For lite spilletid.