Referat

Barcelona gjestet Estadi Cornellà-El Prat for et oppgjør som fort kunne blitt skjebnesvangert i tittelracet i La Liga. Ettersom Real Madrid slo Valencia 2–1 hjemme i Madrid tidligere samme kveld var det vinn eller forsvinn for Barcelona i byderbyet.

Kampen startet jevnt med et høyt press fra Espanyol som fort falt lenger tilbake på banen ettersom Barcelona fikk mer kontroll over kula og kampen, uten at de helt store sjansene ble skapt. Vel viten om at kun tre poeng et godt nok fikk de mer fart på sakene utover kampen, spesielt i andreomgang.

Perfekt, dog heldig start på andreomgang

Barcelona så energiske ut etter starten på andreomgang, og i det 50. minutt fikk den energien en boost da Jurado sendte en kjempebrøler av en støttepasning som Suárez plukket opp og enkelt satte forbi López til. Det tok mesteparten av pusten ut av Espanyol som nesten ikke skapte en eneste sjanse fra det punktet i kampen av.

I det 77. minutt satte Messi fart på en god kontring for Barcelona. Argentingeren ble spilt fri og løp forbi alt og alle før han dyttet ballen elegant til Rakitic som like elegant bredsidet ballen kaldt i lengste hjørnet fra 10-12 meter. Spikeren i kista ble satt og tre utrolig viktige poeng gikk til riktig bydel av Barcelona. Som om ikke det var nok skjedde tabbe nummer to i de bakre Espanyol-rekker ikke lenge etterpå. Messi fant Suárez bakerst i feltet med en strålende pasning. Det oppdaget dog Aarón som skulle til og avverge, men bommet på ballen slik at Suárez fikk en enkel jobb med å sette inn 3–0 og Barça opp på tabelltopp igjen med en kamp mer spilt.

Vurderingene

Ter Stegen (7): Gjør en solid jobb i buret i kveld, tyskeren. God i pasningsspillet som vanlig og tar den han også skal ta i kveld.

Sergi Roberto (7): Gjør en god jobb på backplass før han blir satt opp på midten da Mascherano overtar som høyreback. Er arbeidsvillig og det er gøy å se stegene Roberto har tatt de siste årene. God kamp.

Piqué (8): Sterk i forsvar i dag, Piqué, tar også turen framover når sjansen byr seg, til og med med et par finter; nok til å terge Espanyol-fansen litt ekstra til glede for oss Culés.

Umtiti (7): Espanyol startet kampen med et godt press, men Umtiti stod godt i forsvar sammen med sin makker, og avverget så og si alt av farligheter fra Espanyol.

Jordi Alba (7): Duracellkaninen er en viktig bidragsyter i både den defensive og offensive fasen av spillet. Spiller en god kamp der han er trygg med pasningsspillet og hersker over all aktivitet på vår venstre side sammen med Neymar.

Rakitic (8): Fortsetter i det gode sporet som i El Clásico. Løper mye og bidrar godt i begge faser av spillet, og setter også spikeren i kista med en kald avslutning på 2–0-målet.

Sergio (9): Vært både god og viktig i kveld. Det er som regel når Busquets presterer som han gjør i kveld man hadde merket det så utrolig godt om Sergio IKKE spilte. Men heldigvis for oss var det godt å ha Busquets på plass i kveld som gjenvant baller og strødde pasninger som om han aldri hadde gjort annet. En viktig brikke til at resultatet ble som det ble i kveld.

André Gomes (7): Viser gode tendenser og spiller en jevnt og trutt god kamp.

Messi (9 BB): Viser klasse og kunster med kula som kun Messi kan, og som vi aldri blir lei av å se. Skaper både andre og tredje scoringen på utsøkt vis og er ifølge undertegnede den største og viktigste grunnen til at det ble seier i dag. Dermed vanker banens beste-prisen til Lionel, som ved assisten på den andre scoringen nok en gang viser hva han innehar av ferdigheter. Det er bare å se og nyte så lenge det varer.

Suárez (9): Jobber hardt som om han virkelig vil vinne ligatittelen i år. Viser dette også ved scoringen da han stadig presset og luktet etter feil i Espanyol-forsvaret. Fikk sin belønning for strevet i det 50. minutt etter en gavepakke fra Jurado, og Suárez kunne enkelt styre ballen i mål alene mot Lòpez. Fikk også 3–0-scoringen servert på sølvfat, et mål som ikke var ferdigscoret, men sånne sjanser gir man bare ikke det som kanskje er verdens beste spiss uten å komme straffet ut av det.

Neymar (8): Driber og dribler så enkelte av supporterne blir feid av tribunen, men til tross for artisteriet hverken kom eller skapte brassen de sjansene vi culés kanskje hadde håpet på. Pasningsspillet med Messi og Suárez sitter kanskje ikke 100% som det tidligere har gjort, men dog under trangt og vanskelig arbeidsforhold i kveld. Skal ha for arbeidsinnsatsen og sirkuset han regisserer langs venstrekanten.

Innbytter: Mascherano (N/A): For liten spilletid til å få vurdering. Kommer inn i forsvaret sent i kampen og gjennomfører kampen på rutine.