Mange knuste Barca-hjerter etter en elendig kamp av de blå-røde i kjærlighetens by.
Kampen fyres i gang med et enormt press fra hjemmelaget som virkelig setter Barcelona-spillerne på prøve. Etter 18 minutter felles Draxler og frisparket blir tatt av bursdagsbarnet Di Maria, som curler ballen inn i nærmeste. 1-0 til hjemmelaget. Etter målet faller PSGs høye press litt lavere og Barca får mer rom for eget spill. Særlig Neymar viser seg frem og setter opp Gomes alene med keeper, men portugiseren greier ikke å overliste Trapp.
Like før pause kommer 2-0 til hjemmelaget. Etter et balltap av Messi på midtbanen ender lærkula hos Julian Draxler som banker inn dagens andre. Marerittstart for katalanerne.
Paris-laget åpner andre omgang på akkurat samme måte, og det tar bare ti minutter før Di Maria, uten noe som helst tanke på press, får stå på 18 meter å curle ballen i vinkelen. 3-0 til hjemmelaget – katastrofalt dårlig av Barcelona. Kvelden blir på ingen måte bedre når Europas toppscorer også vil være med på leken. PSG kontrer et tuslende Barcelona i senk og Cavani banker inn 4-0 til hjemmelaget.
Med fire mål i mot sender Barca mann og mus opp uten hell. Det ender 4-0 i Paris.
Vurderinger:
Ter Stegen (5BB): Etter de første minuttene er tyskeren kanskje Barca-spilleren med flest touch. Det høye presset fra hjemmelaget kombinert med katalanernes kultur og ære setter Ter Stegen i flere vanskelige situasjoner da han har få pasningsalternativer. Skal sies at han løser de fleste på en god måte. Leverer en superredning etter 10 minutter, men ikke lenge etter er han sjanseløs mot Di Marias frisparkfot. Ter Stegen er sentral i det meste som skjer, og gjør flere utrolig gode redninger, men disse kommer litt i skyggen av målkavalkaden levert av PSGs Di Maria, Draxler og Cavani. Man kan ikke klandre den tyske målvakten for noen av målene mot, da de får stå på den elendige kollektive jobben hjemover. Det sier litt om resten av laget når banens beste er en keeper som har sluppet inn fire.
Sergi Roberto (1): Sergi Roberto blir Julian Draxlers treningskjegle. Tyskerens overstegsfinter funker gang på gang mot en sjøsyk spanjol. Løper rundt uten mål og mening, og skaper ingenting fremover i banen. Svært svak kamp av Sergi.
Pique (2): Den katalanske giganten gjør i bunn og grunn ingen brølere, men blir rett og slett overkjørt av et brilliant PSG-lag. Ting blir ikke bedre når det er ingen hjelp å få midtbanerekka foran deg. Håpløst.
Umtiti (1):: Franskmannens første involvering er da han stuper ut av sekstenmeteren og feller bortelagets Draxler i livsfarlig frisparkposisjon. Dette leder til hjemmelagets første scoring. Blir maktløs mot PSGs angrepskraft – særlig uten hjelp fra resten av laget. Har en heading i stolpen like før slutt.
Jordi Alba (1): Lite skapes oppover, og lite ordnes opp i hjemover. Elendig kamp av den vanligvis kvikke spanjolen.
André Gomes (0): Det legendariske laget Tufte IL kunne sendt enhver spiller til å gjøre jobben Gomes gjorde i dag. Skaper ingenting, jobber ikke hjem og greier ikke sette inn en 100%-sjanse. Latterlig dårlig. Blir byttet ut etter knappe timen spilt til fordel for Rafinha.
Busquets (1): Leverer ingen god kamp i likhet med resten av hans lagkamerater. Ting går i sirup og man blir nesten trøtt av å se han håndtere ballen. Definisjonen på trist fotball.
Iniesta (1): Don Andrés er ingen «Don» i dag. Sjeldent man ser en så kreativ og rutinert spiller så anonym som det vi gjorde med Iniesta i dag. Jobber dårlig hjemover og skaper så å si ingenting fremover. Blir byttet ut til fordel for Raki.
Messi (1): Vår høyt elskede nummer ti leverer ingen stor match. Blir frustrert når han får lite å jobbe med, og faller derfor langt ned i banen, men blir til ingen hjelp. Skaper ingenting fremover og hjelper ikke til hjemover.
Suárez (1): Helt elendig av uruguayaneren. Kommer ikke til en eneste avslutning og lykkes ikke med noen ting. Bunn i bøtta fra Suárez.
Neymar (5): Brassen er den av de tre på topp som viser seg frem. Har flere løp og tar initiativ fremover i banen. Blir sittende på gressmatta og går haltende rundt et par minutter, men løper det av seg. Blir heller ingen stor kamp, men er uten tvil den som bidrar med mest fremover.
Rafinha (2): Den maskerte brasilianeren blir byttet innpå til fordel for André Gomes. Men greier ikke å få til noe revolusjonerende.
Rakitic (3): Kommer inn for Iniesta litt for sent i kampen. Jobber på, men til ingen nytte.