Barcelona gjorde jobben borte mot Sporting Gijón. Her er vurderingene:
Ter Stegen (6): Har et litt hårete øyeblikk tidlig i kampen da han ruser ut og skal plukke ned en ball. Er litt for ivrig og havner utenfor 16-meteren med ballen i hanskene. Får ikke kort og Gjión greier ikke utnytte situasjonen. Ellers er han trygg med ballen i bena og gjør ingen store feil. Grei skuring av tyskeren.
Sergi Roberto (10)BB: Imponerer bare mer og mer for hver gang han bekler høyrebackrollen. Er mye med offensivt og er god venn med ballen. Har assist på andremålet da han legger inn til Rafinha som stuper inn 0-2. Har også assist på 0-4 da han legger ballen inn til en umarkert Arda Turan. For en spiller, for en kamp!
Pique (10): Den høyreiste katalaneren gjør en veldig god jobb i forsvar. Tar som vanlig ansvar og bidrar til trygghet i forsvarsrekka. Han er mannen som rydder opp i det meste Gjión kommer med offensivt som kan kategoriseres som farlig. Må ofre tittelen som banens beste for forsvarskollega Sergi.
Mathieu (6): Franskmannen virker til tider litt stresset og sliter med å ta de rette valgene. Blir tryggere utover i kampen og gjør seg på ingen måte til skam. Savner fortsatt litt driv og initativ opp i banen, slik vi så med Umtiti for to runder siden.
Lucas Digne (7): 30 sekunder ut i kampen må venstrebacken ut og få medisinsk hjelp etter en stygg duell. Kommer seg heldigvis på beina og blir bare bedre og bedre utover kampen. Har et bra offensivt driv og viser at han er trygg med ballen. Har bra tempo i kroppen og gjør en solid jobb hjemover.
André Gomes (7): Den portugiske midtbanespilleren viser god teknikk og pasningstrygghet. Prøver seg på skudd et par ganger, men det blir med forsøkene. Bruker fysikken sin på en utmerket måte og tilfører mye trygghet på midtbanen.
Busquets (6): Busi spiller en god kamp og gjør ingen store feil. Styrer pasningspillet og er som vanlig trygg i det han gjør. Viser seg dog ikke fra sin beste side, da han har noen litt tullete balltap, men fortjener ikke trekk av den grunn. Blir byttet ut etter 68 minutter til fordel for Denis Suárez.
Arda Turan (7): Hadde assist på Barcelonas første da han med godt blikk så seg muligheten til å utnytte dårlig forsvarspill. Fikk tildelt en sentral rolle på midtbanen og var involvert i mye av det som skjedde. Blir mer anonym i andre omgang, men viser seg frem rundt 85 minutter da han umarkert header inn Barcelonas fjerde.
Rafinha (8): Like etter det første målet stuper Rafinha inn det andre på lekkert vis. Har et bra driv og virker frisk og rask. Er å se over hele banen og jobber steinhardt både offensivt og defensivt. En god kamp av unge Alcântara.
Suárez (8): El Pistolero gjør en god kamp og fortsetter trenden med å sette ballen i nettet. Etter 29 minutter tar han nytte av spanias skakkeste offsidelinje og sender Barcelona i ledelsen. Er sterk og bidrar til å skape mye uro og trøbbel i hjemmelagets forsvar, men gjør ikke så alt for mye av seg ellers. Går av banen etter 71 minutter til fordel for Paco.
Neymar (9): Brassen koser seg på matta og leverer en meget god kamp. Løper mye, tar intiativ og jobber hardt begge veiene. Skaper masse fremover og kombinerer bra med sine angrepskollegaer. Setter opp Sergi Roberto på 2-0-målet og viser som vanlig eminent teknikk. Utnytter en retur og setter inn 3-0 etter 81 minutter. Men brassen sier seg ikke ferdig der. Like før slutt sender han ballen i mellom føttene til Cuellar og setter Barcelona femte. Er nære hatricket, men rammeverket var ikke på hans side.
Paco Alcacer (5): Blir byttet inn for Suárez i det 71. minutt. Er der han skal være og er nære på å sette inn sitt første for Barcelona, men bortelagets målvakt sender ballen opp i tverrliggeren og på returen kommer Neymar som gratis kan putte inn det tredje for dagen.
Denis Suárez (7): Blir byttet inn etter rundt 68 minutter for Busquets og gjør en god jobb. Er trygg med ballen i beina og spiller trygt. Vender opp og bidrar mye offensivt. Prøver seg på et skudd, men lykkes ikke i å overliste keeper Cuellar. Har en nydelig assist til Neymar på 0-5. Meget bra av unggutten.