[Levante – Barcelona: 0-2] Det ble en jevn kamp i oppgjøret mellom topp og bunn.
Kampen kom godt i gang for Barcelonas del, etter bare to minutter tredde Iniesta en silkemyk pasning igjennom til Lionel Messi. Argentineren gjorde jobben og satt ballen i nettet, men han ble dømt offside og målet ble annulert. På reprisene kan man se at Messi ligger godt over én meter onside.
Levante greide etterhvert å få litt mer grep på kampen, og kom til noen gode sjanser uten at de skulle greie det helt store. Det skulle bli Barcelona som gikk opp til ledelse først. Neymar var veldig frisk og kom til flere gode sjanser, men det var ikke han eller noen av de andre barcelonaspillerene som skulle sette inn det første målet. Iniesta spilte ut til Alba som sendte ballen inn i boksen. Ballen traff ryggen til Navarro og gikk i mål. 0-1 til Barcelona.
Bunnlaget fra Valencia greide å komme til flere og flere sjanser, både ved frispark og ved kontringer. Den største sjansen kom i det 28. spilleminuttet. Jefferson Lerma sendte en utsøkt bakromspasning til Morales. Alene med Bravo sendte spanjolen ballen rett i stanga. Lagene gikk til pause etter en innholdsrik førsteomgang hvor Levante ledet skuddstatistikken med syv mot fem skudd.
Pause
I starten av andre omgang var kampbildet veldig likt det som var i første. Levante kom til flere sjanser, men de manglet den siste finishen. Barcelona drev på med sitt vante trygge pasningsspill og kom også til gode sjanser. Og i likhet med førsteomgang fikk Messi annulert et mål, bare at denne gangen så var målet korrekt annulert for offside.
Utover i andreomgang senket tempoet seg og Barcelona dominerte mer og mer. Men selv med Barca-dominans i pasninsspillet ville ikke sjansene la seg komme. Etterhvert som klokken begynte å gå mot 90 kom Levante litt mer inn i kampen igjen. De kom til noen få sjanser, men greide ikke å sette ballen i nettet.
Det ble lagt til to tilleggsminutter og Levante kjørte alt av menn oppover på banen for å prøve å få en utligning. Dette resulterte til en kontring hvor Messi sendte ballen til Suárez som alene med keeper satt inn 0-2 til Barcelona.