Barca fikk en fin start på sesongoppkjøringen med en 2-1 seier over MLS-mesterne Los Angeles Galaxy på Rose Bowl.

Suárez med Barças første i 2015-16

Hele 93..226 mennesker hadde tatt turen for å se de to ligamesterne møtes til dyst, og publikum leverte varene de første 45 minuttene. Ikke helt i stil med fotballen til Barca, som måtte jobbe for å komme i rytme i sin første kamp etter ferien, mot et lag som er godt i gang med sesongen.
Galaxy begrenset det fleste forsøkene til katalanerne og frustrerte kampplanen i den første omgangen. Bartra med en heading etter fire minutter, Suárez med et par langskudd, Rafinha med en avslutning utenfor mål og Sergi Roberto med en avslutning som Galaxy-keeper Rowe slo ut til hjørnespark, var Barças beste sjanser, men Galaxy sto godt imot de første 45 minuttene.
Det var først på slutten av omgangen at gjestene fant veien helt til mål. En utsøkt lobbpasning fra Bartra inne i boksen satte opp Luis Suárez, som kontant sendte ballen hjem til Barças første mål i 2015/2016. Fortjent ledelse for de europeiske mesterne.

Sergi Roberto øker ledelsen

Barça så mye skarpere ut etter pausen, da Luis Enrique hadde gjort syv endringer i startelleveren. Flere sjanser endte opp med ingenting, men det så ut til å kun være et spørsmål om tid før Barca skulle øke ledelsen. Og det viste seg å være tilfelle. Etter 56 minutter fikk Sergi Roberto snusen av en løs ball inne i Galaxy-boksen, og hamret den inn til 2–0.
Like etterpå ble Sergi Roberto erstattet av Gumbau, mens Jordi Masip gikk av for å gjøre plass til Barça B-målvakten José Aurelio Suárez. Debutanten måtte i aksjon nesten umiddelbart for å håndtere Galaxys første virkelige sjanse i kampen, et Mendiola-forsøk etter 72 minutter, og målvakten viste også sin verdi etter 84 minutter, da han nektet Buddle å score.

Galaxy med trøstemål

Med en komfortabel ledelse tok Barca seg råd til å slakke av. Likevel så det ut til å være et tredje mål i emning da Sandro, med fem minutter igjen av kampen, fikk ballen fra et hjørnespark, og hamret den inn i Galaxy-tverrliggeren.
Like før dommeren skulle avslutte kampen, fikk Galaxys Tommy Meyer hodet på et hjørnespark, og sendte ballen i mål bak Suárez.
Alt i alt var det en trygg retur til kamphandling for Luis Enriques menn, som nå skal til San Francisco for den andre av sine tre kamper i USA. På onsdag venter Manchester United, som på sin side slo San José Earthquakes 2–1 i natt.