Koeman måtte stille ungt i dag og slik gikk det.

FC BARCELONA 1 – 1 GRANADA CF

Kampfakta
02′, 0–1 ved Duarte (Escudero)
90′, 1-1 ved Araujo (Gavi)
Kort:
Barcelona – Mingueza, Araujo, Piqué (gult)
Granada – Montoro, Gonalons, Quini, Bacca, Monchi, Maximimano (gult)

Etter ydmykelsen mot Bayern skulle kjerringa reises

Kampen er knapt i gang før et aggressivt bortelag skaffer corner. Etter litt surr og svake klareringsforsøk er Busquets slapp i presset, midtforsvaret helt fraværende og ter Stegen ser ut som en sjøstjerne på land. Udugelig spill av hjemmelaget og 0-1 før 3 minutter er spilt. Etter drøye 11 minutter er Granada noen centimetere unna 0-2 etter flott spill. Barca henger ikke med og ser rett og slett elendig forberedt ut. Like før tjue spilte minutter får Barca sin første målsjanse da Roberto banker kula i lengste stolpe. Hjemmelaget etablerer tidvis et lite press på Granadas halvdel uten å skape de store mulighetene. De evner rett og slett ikke å spille seg gjennom uten paniske innlegg uten mottaker. Relasjonelle ferdigheter til svak 2’er på terningen første halvtimen. Skulle man bedømt Barcas første omgang med terningkast ville man trolig måttet ty til to terninger for å vippe det opp på en toer.
Like før pause header Araujo glimrende på en corner men Granada har til forskjell fra hjemmelaget en keeper som er i form.
2. omgang er et gjesp på størrelse med løven fra Metro Goldwyn Mayer, med enkelte gledelige unntak fra Araujo og Memphis, nesten de eneste med godkjent utpå der. 5 bytter utført og 75 minutter spilt, og Barca er stadig ikke nærmere poeng hjemme på Camp Nou. Det skorter på kreativitet, kvalitet i alle ledd, relasjonelle ferdigheter (elendig), tempo i pasningsspillet, presisjon i innleggsfase (grusom), én-touch-spill er fraværende, middels intensitet og en gjennomsnittlig holdning i laget som ikke vitner om et topplag. Ti minutter før slutt får «hodespesialisten» Luuk en drømmesjanse upresset fra 4 meter, men header ballen uforklarlig skyhøyt over. Der hadde trolig selv Busquets scoret?
Forresten, Piqué avslutter kampen som spiss, hvis noen lurte på hvor ille det står til i Barca. Akkurat i det klokka runder 90 spilte minutter chipper innbytter Gavi inn i boks til Araujo som skaller inn utligningen. Banens beste med fortjent scoring.
Flause fra start til slutt og fortjent seier til Granada. Bør Koeman i det minste begynne å lufte Dior-koffertene sine nå?

Vurderingene

ter Stegen 2:
Spreller ut i lufta og ser nytteløst på at Granada setter inn 0-1 etter kun et par minutter. Har aldri klart å komme opp på øverste verdensklassenivå igjen etter han begynte å snuble for drøye to år siden. Er selvsagt stadig en god keeper, men god nok? Usikkert p.d.d.
Dest 3:
Starter ikke kampen imponerende og strever gjentatte ganger mot Machís. Slår en uhorvelig mengde innlegg uten å treffe en eneste medspiller. Jobber og løper utrettelig og bør få kudos for dette, men når samtlige innlegg er elendige er det vrient å gi unggutten godkjent. Trolig litt rusten etter skadeavbrekket, men innleggene må øves på Sergiño, MYE. At han er involvert i nærmest samtlige angrep og jobber intenst i 96 minutter trekker opp.
García 2:
Leverer en svak første halvtime og må ta på seg sin del av skylden for baklengsen. Skal visstnok være god til å spille gjennom ledd og bryte gjennom førstepress for å skape overtall fremover. Gjør intet av dette i kveld.
Araujo 5-BB:
Er ikke engang å se i boksen på Granadas innlegg før 0-1 målet. Spiller stort sett på det trygge første halvtimen, men tar seg gradvis mer og mer oppover i løpet av kampen. Har Barcas største sjanser på innlegg og er intensiv og aggressiv i press. Blir mer og mer offensiv utover i matchen og står for utligningen omtrent på overtid, noe som må sies å være fortjent for uruguayaneren. Banens klart beste spiller!
Baldé 3:
Har en del friske raid ned langs venstre kant tidlig i første omgang. Får krass tilsnakk etter drøye halvtimen fra sidelinja virker det som, uten at u.t. forstår helt hva det skyldes. Pådrar seg en strekk i ryggen og byttes dessverre ut, riktignok til en flott stående applaus fra publikum. Endelig gjør også Camp Nou-publikummet seg bemerket igjen i positiv forstand.
Roberto 2:
Er veldig nær scoring da kun metallet står i veien etter snaue halvtimen. Ellers bortimot usynlig og de gangene han er involvert er det lite imponerende. At denne mannen får spille foran Puig, Gavi, Nico eller sikkert 7-8 andre unggutter handler ikke om annet enn kapteinsrollen.
Busquets 3:
Escudero er som en ravn da ha rundlurer Busquets ut i kråkehølet og slår et innlegg nærmest upressa til assist før 0-1. Busquets bør ta mer offensivt ansvar nå som Barca må stå høyt, men evner ikke gjøre mye ut av ballbesittelsen. Busquets kunne slått treffsikre pasninger i blinde med Linni Meister på øret, men pasningene er slappe og flate og skaper dessverre nesten aldri ubalanse hos motstander.
de Jong 3:
Må trolig ta brorparten av skylda for den billige baklengsen i starten av kampen. Skikkelig «bal-kijken» fra hollenderen. Likevel én av få som virkelig vil og prøver utover i kampen. Løper som en duracellkanin, men får det aldri helt til å stemme i kveld. Hans klart svakeste kamp for sesongen.
Demir 3:
Demir med en gledelig sjanse fra start. Dessverre har han rota rundt i kofferten til Harry Potter før kamp og raska på seg usynlighetskappen til arrskallen. Helt fullstendig borte i første omgang. Litt mer med i andre omgang når Granada-spillerne begynner å bli slitne. Helt grei match av unggutten forventningene tatt i betraktning, men det må være lov å håpe på mer.
Memphis 4
Memphis vil mye og forsøker mye. Han er tidvis som å se Neymar spille fotball, men i sko som er to nummer for store. Det blir mye nesten. Blir mer og mer involvert utover i matchen og er både uheldig og udyktig som ikke scorer mål. Får heller ingen hjelp fra Coutinho på topp eller en for dagen særdeles tafatt midtbane. Brukbart pluss fra hollenderen.
Coutinho 1:
Coutinho ser ut til å ha valgt samme antrekk som Demir i kveld. Bidrar med så lite at man lurer på om han virkelig vil spille fotball eller om han har falt pladask for benken? Tidenes Barca-flopp med nok en kamp for å sementere den merkelappen, og byttes av altfor altfor altfor sent. Burde vært tatt av etter 15 minutter.

Mingueza 3:
Kommer inn før pause for en skadet Baldé og går inn på høyreback når Dest bytter side. Spiller en forholdsvis gjennomsnittlig match for et svakt lag mot et svakt lag, men er én av Barcas friskeste mot slutten av kampen da lufta ser ut til å gå litt ut av resten.
Luuk de Jong 2:
Peter Crouch i tresko på Camp Nou? Nei, ikke helt, men jammen ikke langt unna heller. Kommer inn til pause etter en første omgang som var et innleggsbonanza uten like. Ironisk nok går høyden på innleggene i 2. omg ned til omtrent 60cm over bakken etter at den høyreiste lysluggen entret matta. Taktisk genistrek av Koeman? Får en kanonsjanse 10 minutter før slutt, men header elendig fra kort hold.
Gavi 3:
Får en halvtime i et kampbilde som burde passe unggutten bra mtp. kreativitet og gjennombruddsvilje, uten helt å lykkes i kveld. Spiller helt på det jevne, men helt på tampen sender han en strøken chip inn som ender som assist til utligningen. Viktig bidrag fra unggutten.
Piqué N/A:
For lite spilletid til å vurderes. Kommer inn for å spille spiss i Koemans taktiske opp-ned-verden. Det pumpes innlegg på nivå med Tata-tiden uten at keeper Maximiliano svetter nevneverdig av det.
Puig N/A:
For lite spilletid til å vurderes til tross for det som for u.t. var et meget gledelig gjensyn. Virker kamp-kald og stresset, men er som vanlig frisk i beina med sitt lave tyngdepunkt. Burde kommet inn etter 15 minutter for Coutinho.