Det ble aldri noen ordentlig kamp mot de tyske mesterne.

FC BARCELONA 0 – 3 FC BAYERN MÜNCHEN

Kampfakta
34′, 0–1 ved Thomas Müller (Sané)
56′, 0–2 ved Robert Lewandowski
59′, 0–3 ved Robert Lewandowski
Kort:
Barcelona – Gavi
Bayern – Kimmich, Upemecano

Verdifull erfaring for ungguttene

Barcelona starter kampen i bra flyt. Bayern virker til tider usikre på hvordan de skal forholde seg til Koemans 5-3-2-konstellasjon. Etter hvert finner tyskerne likevel ut av det og tar styringen over banespillet. Hjemmelaget har til tider noen gode tendenser, men klarer ikke å gjøre livet vanskelig for Neuer. Etter 34 minutter spilt velger Thomas Müller å teste skuddfoten fra om lag 25 meter. Ballen går via ryggen til en passiv Eric Garcia, slik at ter Stegen blir satt fullstendig ut av spill. 0–1.
Barça blir altfor baktunge i andreomgang og Bayern får i lange strekk gjøre akkurat som de vil. Etter 56 minutter spilt dobler Lewandowski bortelagets ledelse etter en retur på et stangskudd. 0–2. Koeman benytter muligheten til å gi verdifull erfaring til unggutter som Gavi, Demir og Baldé. Fem minutter før slutt scorer polakken sitt andre. 0–3.

Vurderingene

ter Stegen 2:
For det meste brukbar med ball i beina, men finner sjelden veldig gode løsninger. Kan ikke direkte lastes for noen av målene, men er heller ikke imponerende. God benparade på Sanés skudd.
Roberto 2:
Stiv og støl med ball i beina. Ender nesten alltid med å spille ballen bakover – hvis han ikke allerede har mistet den.
Araújo 3:
Den høyreiste uruguayaneren er ikke redd for å bruke fysikken. Et par ganger farlig nær å lage en straffesituasjon. Slapp i markeringen på Lewandowskis mål.
Piqué 4 BB:
Meget viktig blokkering på Musiala sitt skudd i førsteomgang. Sliter til tider med Bayerns tempo i angrep, men er ellers ganske trygg.
Garcia 2:
Får den vanskelige jobben som venstre stopper i en trebackslinje med tre høyebeinte stoppere. Brukbar med ball i beina, men blir litt for veik ellers. Veldig passiv i blokken på første målet.
Alba 2:
Veteranen sliter med å markere seg. Har også til tider store problemer med å hamle opp med en frisk Musiala. Blir for mange balltap.
Frenkie de Jong 3:
Starter kampen bra. Enorm ro og oversikt med ball. Blir mindre synlig etter hvert som Bayerns midtbane tar over spillet.
Busquets 2:
Har et stygt balltap i førsteomgang som nesten leder til mål imot. Sliter i perioder med Bayerns intensitet. Har også for mange unødvendige balltap. Tas av etter timen spilt.