Barcelona hadde stålkontroll gjennom hele kampen, men avslutningene uteble.

12′ Dembélé
92’ Piqué
98’ Braithwaite

Stort sjansesløseri

Barcelona åpnet kampen med godt tempo, men bommet på så og si alle sjansene de kom til. Dembélé spesielt hadde en dårlig start på kampen, men scorer endelig i det 12. minuttet for å ta ledelsen etter fire forsøk. Sevilla hadde nesten ikke et eneste skudd på mål, men de få de hadde tok ter Stegen seg godt av. Pasningsspillet satt som det skulle for hjemmelaget noe som førte til en total dominans. Lagene gikk til pause med «bare» den ene scoringen til Dembélé.

Andre omgang

Sevilla klarte å roe ned tempoet etter at fløyta gikk. Bortelaget var svært godt klar over at de ikke trengte å gjøre noe for å gå videre. Alba hadde muligheten til øke ledelsen i det 66. minuttet, men dessverre treffer han i tverrliggeren. Sevilla kom på en av sine egne kontringsmuligheter 10 minutter senere og denne gangen gjorde Mingueza en feil i duellen. Det ble dømt straffespark og Sevilla kunne redusere, men ter Stegen var godt plassert og tok ballen lett.
Det skapes et frispark etter 91 minutter, men Messi klarte ikke å konvertere i kveld og ballen går ut til et hjørnespark. Etter litt klabb og babb kommer Piqué seg omsider på ballen og fører Barcelona til ekstraomgangene. Nå med én mann mer siden Sevilla fikk en spiller utvist rett før målet.

Ekstraomgangene

Sevilla var riktig nok litt tafatte etter en slik kalddusj. Når man starter med én mann mindre også var det bare et tidsspørsmål før Barcelona klarte å score. Martin Braithwaite scoret bare fem minutter etter starten, men det var likevel lenge igjen før hjemmelaget kunne feire. Etter noen nervepirrende minutter senere med solid kontroll av samtlige Barcelona-spillere var det endelig over. Barcelona vinner 3-0 og går videre 3-2 sammenlagt.

Spillervurderinger

Ter Stegen 5: Gode involveringer og sprer ballen fint for å starte kontringene. Ingen brølere. Redder det viktige straffesparket.
Dest 4: Spiller hardt i dueller og markerer seg sterkt på flanken. God offensiv og løper Sevilla i fillebiter noen ganger også.
Piqué 5: Gode avskjæringer og en solid kamp. Godt plassert i sluttminuttene som sikrer ekstraomgangene.
Lenglet 5: Franskmannen har endelig en god kamp. En prestasjon det synger av faktisk. Gode taklinger og avverger også noen kontringsmuligheter før de får begynt skikkelig. Mister ikke hodet i dueller og scorer heller ikke selvmål som en bonus.
Mingueza 5: Gode tilbakeløp og avvenner mange Sevilla-kontringer. Stålkontroll for det meste, men blir for overivrig i det siste kvarteret da han gir fra seg et straffespark.
Alba 4: Gjør en ukarakteristisk god jobb på venstresiden. Mister ikke totalt kontrollen som tidligere og klarer faktisk å bidra litt mer i angrep for en gangs skyld. . En solid målsjanse som kom helt ut av det blå kunne virkelig ha konkurrert for årets mål hadde den gått inn.
Busquets 4: Viser mer av sine gode kvaliteter i kveld. Solide pasninger og godt nærvær i midtbanen som bidrar til den gode kontrollen hjemmelaget har i kveld.
De Jong 6BB: En fantastisk kamp av Frenkie i kveld. Meget gode involveringer i forsvar og noen flotte pasninger og gjenvinninger i angrep. Gjør ikke en eneste feil hvis du ikke tar med en av de utallige scoringsmulighetene som brennes av hele gjengen. For en stund tilbake kunne man ikke trodd at Barcelona kunne spille kontringsball, men med de Jong så kan alt gå.
Pedri 5: Herjer fint i kveld og presterer å nesten alltid være tilgjengelig for lagkameratene. Kombinerer fint med Messi og de Jong som playmaker på midtbanen.
Dembélé 3: Vanvittig sjansesløseri i starten av kampen. Men et fantastisk godt mål. Etter dette noe redusert og klarer ikke å utfordre bortelaget på samme måte.
Messi 5: Gjør en solid jobb på midtbanen i kveld. Takler, vinner baller, slår gode pasninger. Mye defensiv jobbing også. Flere skudd som blokkeres, kunne ellers hatt et par scoringer.

Innbyttere

Griezmann 3: Et uinspirert innhopp av franskmannen så det lenge ut til å være, men gjør en fantastisk involvering som fører til Piqué sin scoring.
Ilaix 2: Bruker sine friske bein til å skape litt forstyrrelser i boksen i starten, men Sevilla klarer fort å finne han ut, noe som reduserer den unge spilleren ganske drastisk ganske fort.
Trincao 2: Har noen greie involveringer men henger ikke helt med i duellene.
Braithwaite 3: Gjør lite ut av seg, men er siste mann på ballen i ekstraomgangene og fører Barcelona i ledelsen sammenlagt.
Firpo 2: Gjør seg ikke særlig bemerket.