Lite sjanser og en flau opplevelse ender håpet i en svak La Liga-sesong der det ikke ser ut til å være så viktig for spillerne.

FC Barcelona 1-2 CA Osasuna

Kamfakta:
15′ 0-1 Jose Arnaiz
62′ 1-1 Messi
90+4′ 1-2 Torres
Gule kort: Semedo, Rakitic, Piqué, Firpo (Barcelona), Estupinan (Osasuna)
Rødt kort: Gallego (Osasuna)
Førsteomgang var preget av at Barcelona spilte gjestene veldig lave, uten at det ble noen farlige målsjanser ut av det. Etter 15 minutter fikk Osasuna en kontringsmulighet på sin venstre side. Ballen ble slått 45 grader inn der Arnaiz fikk stå helt alene og sette ballen i mål. Osasuna kom til noen nesten sjanser og var gode på sin venstrekant. Barcelona og Messi klarte bare nesten å svare da argentineren satt et frispark i tverrliggeren noen minutter senere, men det var også det Barcelona skapte av målsjanser i den første omgangen.

Andreomgang

Barcelona kom ut av pausen og gikk rett i angrep. Braithwaite satte ballen i mål, men scoringen ble korrekt annulert for en offside på Messi i trekket før. Positiv start på omgangen da det ble noen avslutninger mot mål. Så dabber det litt av igjen før Barcelona får frispark nummer fire i farlig posisjon. Messi skrur ballen i nærmeste kryss via stolpen og utlignet med ca en halvtime igjen. Barcelona fortsatte å presse på. Suárez kom inn og det så ut til at det satt litt fart på resten av gutta. Dessverre måtte Barca se nok en scoring bli annulert for offside etter at Suárez prøvde seg på en brasse. Med 15 minutter igjen får Gallego for Osasuna direkte rødt kort etter å ha slått albuen i hodet på Lenglet, som ble liggende på bakken med en blodig leppe. Resten av omgangen blir mye av det samme før Osasuna får en mulighet av Busquets på overtid. Den tar de med begge hender og får en enkel mulighet til å vinne kampen. Fryktelig svakt og skuffende av Barca, som ser ut til at de hadde gitt opp serien og ikke brydde seg noe særlig.

Vurderinger

Ter Stegen (4 BB): Tar det han skal, men klarer ikke å stoppe noen av målene, uten at han kan lastes for dem heller. Blir rett og slett banens beste bare på grunn av at resten skuffer.
Semedo (2): Alt Osasouna skaper kommer fra Semedo sin side. Klarer ikke bidra med noe særlig fremover heller. Svak kamp.
Piqué (2): Grinete og svak til tider. Virker som at han har bestemt seg for at alt og alle er imot han om dagen, og dermed ikke gidder å gi alt heller. Osasuna ser skumle ut hver gang de kommer på kontring og Piqué ser ikke ut til å ha kontroll hver gang. Prater på seg et unødvendig gult kort, og blir derfor dratt ned på 2, men nære enn 3.
Lenglet (3): Bryter foran litt oftere enn sin stoppermakker og får derfor en bedre karrakter. Ikke dårlig, men heller ikke god.
Firpo (2): Løper en del i gjenvinningsfasen men vinner ikke ballen, og får heller ikke noe til selv om det ser ut til at han virkelig prøver offensivt. Litt treg i oppfatningen av hva som skjer rundt seg.
Roberto (3): Løper mye og prøver seg inn i bakrom et par ganger. Skaper lite og tar over høyrebacken når Smedeo blir byttet ut. Der er han trygg defensiv men dårlig offensiv.
Rakitic (2): Hva er det kroaten driver med på 0-1?! Jogger rolig hjemover fem meter unna målscorer Arnaiz som beveger seg mot et farlig rom. Fryktelig svakt. Resten av kampen er verken heller, men må ta mye av skylden for baklengsmålet.
Puig (3): Nesten så man har lyst til å gi Puig en høyere karakter bare fordi han er bevegelig og ønsker ballen. Dessverre blir det mye nesten og han har en fantastisk pasning mot Suárez i andreomgang som Suárez ikke starter på.
Ansu (2): Ballmist og svake vurderinger av unggutten. Kunne sentret videre til en medspiller som står bedre plassert to ganger, men velger avslutning som blir blokkert.
Braithwaite (2): Prøver å starte litt i bakrom, men gjør det ikke helhjertet og får heller ikke ballen. Touchen sitter ikke helt og mister ballen et par ganger litt for enkelt.
Messi (4): Svake avslutninger men får endelig inn et frispark igjen. Trengte noen forsøk, men har også en i tverrliggeren. Slår noen gode pasninger uten at det blir noe ut av dem. Velger å skyte litt håpløst flere ganger, noe som gjør at ter Stegen får banens beste over Messi. Mister ballen også flere ganger når han kunne ha sentret. Akkurat som at han ikke helt stoler på lagkameratene sine?
Vidal (2): Kommer inn etter 58 minutter for Semedo. Har så dårlig ballbehandling og mister ballen når Barcelona presser med mange innen for boksen. Når han ikke får kommet på løp inn i motstanders boks har han lite å tilføye.
Suárez (2): Kommer inn samtidig som Vidal for Braithwaite og virker som at det skaper litt energi hos resten av laget. Dessverre ser han selv ut som han har gjort hele sesongen. Å se på Suárez drible er som å se en full mann ramle ut av et utested kl 3 på natten – ingen kroppskontroll eller plan om hvor han er på vei.
Busquets (1): Gir bort målet som gjør at Osasuna vinner. Først header han ballen rett i bena til Osasuna som har flere spillere fremme enn Barca når vi jager mål. Så velger han å gå rett opp i press, noe som gir gjestene store rom og en enkel mulighet til å avslutte kampen.
Alba (3): Kommer seg rundt og skaper trøbbel for Osasuna. Det ender ikke med noe til slutt, men er med på mer enn mange andre på banen.
De Jong (3): Spiller nesten som en spiss etter at han kommer inn, men det stopper han ikke fra å være bakerste mann på en kontring imot. Har også et par gode involveringer som holder på å skape store sjanser for medspillere. Får litt lite tid, men han er nettopp tilbake fra skade.