Kanskje den beste kampen under Setién. I hvert fall den beste kampen i år. Barcelona slo Villarreal 4-1.

VILLARREAL 1 – 4 BARCELONA

Kampfakta
3′, 0–1 ved Pau Torres – Selvmål
13′, 1–1 ved Gerard Moreno
19, 1-2 ved Luis Suárez
44′, 1-3 ved Antoine Griezmann
85′, 1–4 ved Ansu Fati
Gule/røde kort
Pau Torres – Villarreal

Solid og kontrollert

Barcelona åpnet kampen sterkest. Antoine Griezmann scoret tilsynelatende først etter flott forarbeid av Alba. Men det blir senere gjort om til selvmål av Pau Torres. Hjemmelaget la seg ikke på latsiden, ti minutter senere kom Villarreal på en kontringsmulighet og Gerard Moreno klinket ballen bak ter Stegen. Messi bestemte seg så for å føre Barcelona tilbake i ledelsen med en flott liten sekvens som kvitter seg med to Villarreal-spillere før han legger tilrette for Luis Suárez som elegant men kraftig hamrer ballen i bakerste krysset. Griezmann økte ledelsen nok en gang rett før pausen med en vakker chip etter nok et flott forarbeid av Lionel Messi. Lagene gikk til pause med stillingen 1-3. Kunne det fortsette?

Offside og spillerbytter

Andreomgangen åpnet noe roligere med Barcelona i føringen. Messi så ut til å få sitt første mål i juli for Barcelona etter raskt tiki-taka-spill hvor Argentineren førte ballen rett i mål i det 68. minuttet, men målet ble dessverre avblåst for offside. Villarreal hadde svært få muligheter til å komme til noe produktivt mens Barcelona fortsatte å sette sitt preg på spillet. Kampens siste scoring kom fra Ansu Fati med bare tre minutter igjen. Kampen endte 1-4 og Barcelona kan være godt fornøyde med en meget godt gjennomført kamp.

Spillervurderinger:

Ter Stegen 4: Solid i målet i kveld. Gjør en god innsats på målet i mot, men blir overmannet til slutt.
Alba 2: Har et innlegg på starten av kampen som går rett i en motspiller. Heldigvis resulterer det likevel i scoring. Ellers svært lite å si om Jordi Alba i kveld da han gjør som han pleier.
Piqué 4: Klar for de fleste dueller og gjennombrudd som Villarreal kommer med. Hjemmelaget måtte se seg mot venstre side av banen da Piqué og Lenglet rett og slett hadde stålkontroll på midten.
Lenglet 4: Stabil og god i kveld sammen med sin makker i Piqué. Gjør ingen feil og avverger de fleste scoringsmulighetene.
Semedo 2: Lite tilstede på første målet i mot og Villarreal får kontre nesten umarkert. Mister ballen ofte. Kommer seg ikke forbi motspillerne på angrep, henger heller ikke med i forsvar.
Busquets 4: Fin kamp av Sergio i kveld. Svært få feilpasninger og rydder opp før det blir for sent akkurat slik han skal.
Vidal 1: Spiller ballen rett til motspiller ved gjentatte anledninger. Har lite å bidra med bortsett fra noen skuddsjanser han rett og slett burde satt i mål isteden for rett på keeper.
Sergi Roberto 4: En særdeles god kamp av Roberto som må jobbe litt ekstra på høyreback-posisjonen i tillegg til midtbanen. Godt samarbeid med resten av laget og mister ikke ballen for ofte. Har egentlig målgivende til Messi, men det målet ble annullert.
Griezmann 5: Vakker scoring etter en assist av Messi. Generelt sett meget godt plassert og involvert i det meste som skjer offensivt.
Messi 5BB: Flotte målgivende pasninger til både Suárez og Griezmann i kveld. Hvis dette er planen til Setién, så funker det. Messi bak med Luis og Antoine foran ser i hvert fall ut til å ha et potensiale. Scorer endelig i 68. minutt men blir blåst av. Farlig nærme på et frispark på slutten, men Asenjo står sitt livs kamp.
Suárez 2: Scorer vakkert i det 19. minuttet. Gjør ellers lite ut av seg i kveld før han blir byttet ut(!).

Puig 5: Rask, presis og brukbar. Kvikker opp en spillergruppe som har godt passert 30 år i gjennomsnitt. Får opp tempoet i en midtbane som egentlig bare klarer å spille seg sidelengs eller bakover før Puig kom på.
Rakitic 2: Gjør relativt lite ut av seg i kveld selv om han kommer inn ganske tidlig. Hadde noen klareringer i forsvar og var med i oppbyggingen til det annulerte Messi-målet.
Ansu Fati 5: Sprinter, kutter seg inn og plasserer fint i nettmaskene 86. min. En særdeles flott scoring.
Martin Braithwaite: For lite spilletid.
Araujo: For lite spilletid.