Straffedrama på Camp Nou ender med enda en uavgjort.

Barcelona 2 – 2 ATLÉTICO MADRID

Kampfakta
12′, 1–0 ved Diego Costa – Selvmål
19′, 1–1 ved Saúl Niguez – Straffe
50′, 2-1 ved Lionel Messi – Straffe
62′, 2–2 ved Saúl Niguez – Straffe
Gule/røde kort
Costa, Carrasco, Saúl, Felipe – Atlético Madrid.
Piqué, ter Stegen, Messi – Barcelona.

Første omgang

Storkampen åpner med at Atlético presser hjemmelaget høyt, noe som gir Barcelona kontringsmuligheter. Allerede i kampens første minutt klarer Puig og Messi etter kombinasjoner på midtbanen å få ballen til Suarez, som dessverre skyter ballen midt på Jan Oblak. Videre til det tolvte minuttet får Barcelona et corner som Messi, med sin fulle kraft, skyter inn i 16 meteren. Der står Diego Costa og gir Barcelona ledelsen ved et selvmål.
Ledelsen holder derimot ikke lenge. Vidal er klumsete og lager et tynt straffespark til Atlético. Diego Costa, som bare noen minutter tidligere scoret selvmål, tar med seg ballen til straffemerket for å gjøre opp for seg. Han bommer derimot etter en fin redning fra ter Stegen. Men det er mer. ter Stegen har ikke begge føttene på streken da straffesparket blir tatt. Straffesparket blir tatt på nytt og denne gangen er det Saúl Nigues som skyter. Han scorer på straffen og stillingen er 1-1.
Resten av omgangen består av flere målsjanser som hverken hjemme- eller bortelaget klarer å unytte. Barcelona mister derimot ballen litt for ofte, og det er for lite sjanser og bevegelse fra hjemmelaget i bortelagets 16-meter. Det forventes et nytt gir i andre omgang, spesielt med tanke på hvor viktig denne kampen er for kampen om La Liga-tittelen.

Andre omgang

Barcelona starter, som forventet, med høyere intensitet og nøyaktighet. I det femtiende minuttet blir Semedo felt i 16-meteren til bortelaget og blir tildelt en straffe. Messi går opp til straffemerket og chipper ballen i mål, mot en av verdens beste keepere. Det er en verdig måte å score sitt mål nummer syv hundre. Stillingen står 2-1 og det ser positivt ut i begynnelsen av omgangen.
Ledelsen holder likevel bare i 12 minutt. Mannen som falt og ble tildelt straffe bare noen minutter før, er uheldig og hekter foten til Carraso. Saúl går igjen opp til straffemerket og skyter inn enda et mål. Denne gangen får ter Stegen noen fingre på ballen, men det er ikke nok. Stillingen er 2-2.
Etter Atlético sitt mål fortsetter omgangen dårlig. Begge lagene får flere halvveis-sjangser, men angrepsspillet til Barcelona er dessverre for halvhjertet. Det virker ikke som laget virkelig ønsker en seier i dag. Kampen ender 2-2 og mellomrommet opp til Real Madrid øker med 2 poeng.

Vurderinger

Ter Stegen 2:
Klarer ikke å holde føttene på streken på det første straffesparket. Videre redder han ingen av de tellende straffene. Utover dette har han én redning. Han er derimot god med beina og slår 32 pasninger.
Semedo 3:
Tidlig i kampen mister han ballen på en klønete måte i forsvar som medfører et angrep til motstanderlaget. Han slurver for mye i første omgang, og kaster vekk noen angrep på dårlige pasninger. Kommer seg i andre omgang og går på gode løp. En av løpene medfører en viktig straffe for hjemmelaget.
Piqué 3:
God pasningsfot i dag, men bidrar ikke stort i forsvar da Lenglet gjør mye av ryddejobben.
Lenglet 4 (BB):
Strålende førsteomgang hvor han i flere tilfeller stopper farlige angrep fra Atlético. Halter litt i starten av andre omgang, men løfter seg igjen. Viser at han er en verdig Barcelona-midtstopper.
Alba 2:
Gjør nesten ingen ting ut av seg i første omgang, men har en viktig involvering på tampen av omgangen. Blir litt mer synlig etter pausen med noen nøkkelpasninger. Mister derimot ballen 9 ganger i løpet av kampen, noe som er alt for mye.
Busquets 4:
Jobber godt i forsvar og i angrep. Slår mange gode og lange pasninger. Viser igjen hvor viktig han er for Barcelona.
Rakitic 3:
Spiller en ok kamp. Gjør ikke så mye ut av seg, men har noen viktige defensive involveringer.
Puig 4:
Gøy å se på. Leker til tider med det fysiske laget fra Madrid med fine finter. Prøver også gang på gang å servere Suarez. Viser hvor viktig han er for framtidens Barcelona.
Messi 3:
God som alltid, men mister ballen litt for mye og får ikke til så mye offensivt, mye på grunn av Suarez sine dårlige bevegelser. Får et unødvendig gult kort ved å sparke vekk ballen. Scorer et fint straffemål.
Suárez 1:
Veldig dårlig i dag. Beveger seg alt for lite og virker tung og treig. Ødelegger flere angrep.
Vidal 2:
Lager en unødvendig straffe og taper både ball og dueller alt for mye. Blir en offensiv trussel i andre omgang da han suser inn i hodedueller, men det blir ikke uttelling.