Med ny manager på plass startet Celta Vigo friskt, men verdens beste spiller ville det annerledes.

FC Barcelona 4 – 1 Celta Vigo

Kampfakta
23′, 1-0 ved Messi (straffe)
42′, 1-1 ved Olaza
45′, 2-1 ved Messi
48′, 3-1 ved Messi
85′, 4-1 ved Busquets
Gule kort: Umtiti, Messi, Roberto og Busquets (Barcelona), Fran Beltran (Celta Vigo)

Godt resultat, men ikke overbevisende

Som tidligere denne sesongen, så har Barcelona igjen scoret mange mål på hjemmebane. Kampen mot Celta Vigo startet trått. Bortelaget presset høyt, og fikk katalanerne ut av rytme. Etter ti spilte minutter sto bortelaget med hele 71 prosent i ballinnehav. Det forteller litt om hvor treigt Valverdes mannskap kom i gang.
Etter halvspilt omgang skulle Barca få hull på byllen. Det måtte et straffespark til, og der var Lionel Messi sikkerheten selv. Etter det tok de blårøde mer over, men i det 42. spilleminutt fikk Celta et feilaktig idømt frispark når Messi faktisk tok ballen i en duell med en Celta-spiller. Argentineren ble belønnet med gult kort, og bortelaget scoret på det påfølgende frisparket.
Bare tre minutter senere skulle Barcas nummer ti vise hvem som er kongen av frispark. Som så mange ganger før, curlet han ballen oppe i vinkelen – og det sto 2-1 til pause. Et skår i gleden var at Nelson Semedo måtte av med skade i den første omgangen, noe som skal vise seg å bli tøft for Barca i neste kamp.
Like etter at andre omgang ble sparket i gang, fikk Barca nok en gang frispark, og igjen gjorde Messi seg klar. Hvordan skulle dette gå? Jo, kula fløy rett i garnet i kjent Messi-stil. 3-1. På cruisekontroll gikk kampen sin gang, men 5 minutter før slutt skulle en sjelden målscorer sette sitt navn på måltavla. Sergio Busquets dunket ballen nede i hjørnet, utagbart for keeper. Sluttresultatet ble dermed 4-1. Godt resultat, men ikke spesielt overbevisende spill. Men ifølge Valverde så er tydeligvis resultatene det viktigste.

Spillervurderinger

Ter Stegen 3:
Var sjanseløs på Celtas frisparkmål. Ellers hadde han noen redninger og viste god kontroll i feltarbeidet. Han hadde riktignok ikke en travel dag på jobben.
Semedo 3:
Ble byttet ut halvveis i den første omgangen. Det var like etter at Barca begynte å kontrollere kampen, så han fikk ikke vist seg nevneverdig frem. Med karakter tre som utgangspunkt ender han også på det.
Piqué 3:
Helt grei kamp fra den høyreiste bautaen. Det virket som han var litt på sparebluss kampen igjennom, og kommer ut av det med en helt grei rating.
Umtiti 4:
Deilig å se franskmannen tilbake i førsteelleveren. Pådro seg et gult kort, men var meget stabil kampen igjennom, og var virkelig spillelysten. Hjalp ter Stegen med å sette i gang spillet flere ganger, og kontrollerte Aspas og Co på en bra måte.
Firpo 4:
En god kamp fra reservebacken fra den Dominikanske republikk. Var delaktig i å skaffe laget straffe og var livlig både defensivt og offensivt. Ikke helt Alba-stil, men trenger i likhet med Umtiti bare flere kamper før kampformen setter seg helt.
Roberto 4:
Pådro seg et gult kort, som betyr at poteten blir suspendert i neste ligakamp. Hvis Semedo fortsatt er skadet får Barca en tøff nøtt å bryne seg på. Ellers en helt grei kamp av katalaneren. Også han trenger flere kamper før det løsner helt.
Arthur 4:
Det som var gøy å se i denne kampen var hvor offensivt anlagt brasilianeren var, spesielt i første omgang. Da var han mye med i angrepene, driblet seg forbi spillere og strødde pasninger. Litt mer anonym i andre omgang. Tyder på at brasilianeren giret ned etter at laget hadde full kontroll.
De Jong 4:
Var den beste midtbanespilleren i går. Både defensivt og offensivt bidro hollenderen. Pasninger, driblinger, og var flink til å føre ball forbi ledd. En god kamp av midtbanegeniet.
Fati 3:
Det ville seg ikke helt for 17-åringen. Det var dog ingenting å si på viljen og lysten, men det er tydelig at alderen spiller inn på den ustabile formen. Ble tatt av til pause.
Griezmann 3:
Det er tydelig at det ikke fungerer for Griezmann i Barca. Mot Celta var han stort sett anonym, men hadde en stor mulighet etter at Messi spilte han i gjennom. Helt ok prestasjon av krølltoppen.
Messi 6 BB:
Hva skal man si? To deilige frisparkmål, som nå gjør at argentineren kun er fire frisparkmål bak sin portugisiske rival. De siste åtte sesongene i Europas fem største ligaer står Messi med 29 mål på frispark. Det er to stk flere enn Juventus, som står med 27. Fire frisparkmål på ni startede kamper denne sesongen er helt absurd. Hadde i tillegg et straffemål, og var ellers den samme gamle redningsmannen, som sørger for at Valverde fortsatt har en jobb på mandag.

Busquets 4:
En god kamp av den rutinerte midtbanemannen. Virket frisk, og var god defensivt og i det oppbyggende spillet. Ble belønnet med en sjelden scoring.
Dembélé 4:
Startet den andre omgangen på bekostning av Fati, og var i hundre fra første spark på ballen. Viste frem fart, vendinger, løp i god gammel Dembouz-stil. Godkjent kamp av vingen.