Det ble en jevn og tett kamp i Dortmund der ingen av lagene klarte å få tungen på vektskålen.

BORUSSIA DORTMUND 0 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
57′, Straffebom ved Marco Reus
Gule/røde kort:
Thomas Delaney, Thorgan Hazard – Borussia Dortmund.
Gerard Piqué, Nélson Semedo, Ivan Rakitić – Barcelona.
Reddet av en fenomenal tysk sisteskanse
De gulsvarte gikk som forventet rett i strupen på gjestene, som for anledningen debuterte i den nye, turkise tredjedrakten. Barcelona får imidlertid raskt kontroll på banespillet, og hjemmelaget slurver mesteparten av de gangene de gjenvinner ballen.
Dortmunds kaptein Marco Reus er farlig frempå etter halvspilt omgang, men ter Stegen er herlig fremme og redder med sin eminente taktikk. Resten av første omgang blir en stillingskrig og lagene går til pause på stillingen 0-0.
Humøret lysnet nok et par hos de aller fleste Culés da de så verdens beste fotballspiller i oppvarming like før starten på andre omgang. Det tar ikke lang tid før Dortmund er farlig frempå og Piqué klipper ned en motspiller like foran egen sekstenmeter.
Noen minutter senere er det Semedo som kløner det til ved å felle Jadon Sancho. Straffespark til vertene. Men vår deilige, tyske sisteskanse redder mesterlig. Deretter går ting fra vondt til verre for de gulsvarte når ingen ringere enn Lionel Andrés Messi står klar på sidelinjen.
Dortmund klarer likevel å holde trykket oppe og det smeller i tverrliggeren fra Julian Brandt. Like etter er den kun ter Stegen som holder Barça inne i kampen med to mesterlige redninger. Kampen ebber ut i 0-0.

Spillervurderinger

Ter Stegen 6 BB:
Die Mauer er på plass og forhindrer mål i mot etter 25 minutter. Nydelig strafferedning på et straffespark som strengt tatt skulle blitt tatt om igjen. Varter også opp en avgjørende dobbelredning som nok en gang hindrer Dortmund-ledelse.
Semedo 2:
Klarer ikke å utrette noe særlig fremover, men har relativt grei kontroll defensivt. Blir flyttet over på venstreback når Alba går ut. Svært klønete involvering når han tråkker Sancho på vristen innenfor sekstenmeter, og dermed straffespark i mot.
Piqué 3:
Havner en del på etterskudd og lager et svært farlig frispark for Dortmund like etter pause. Sliter med å få ordentlig kontroll på Dortmunds angripere. Heldig som slipper unna sitt andre gule drøye kvarteret før slutt. Har likevel mange viktige involveringer.
Lenglet 3:
God til å bryte foran Dortmund-angriperne og sparer på den måten kollektivet for mange returløp. Har i likhet med Piqué et par hasardiøse taklinger.
Alba 2:
Blir avkledd defensivt flere ganger i løpet av kampens første halvtime. Pådrar seg en muskelskade før pause og får dermed ikke mer enn drøye 40 minutter på Signal Iduna Park.
Arthur 5:
Styrer midtbanen med autoritet sammen med sin makker de Jong. Merkverdig gode returløp også. Herlig slått frispark mot slutten av første omgang, men dessverre klarer ingen å omsette det. Er kald og rolig gjennom hele kampen og gjør akkurat nok til å forsvare femmeren.
Busquets 3:
Litt rotete kamp fra blekkspruten og klarer ikke å sette sitt preg på banespillet. Klarer ikke å få til det helt store i en trafikkert midtbane. Blir tatt av etter timen.
De Jong 4:
Helt eksepsjonell på å spille av hjemmelagets første press-ledd, som vanlig. Faller i likhet med andre i turkis litt av etterhvert, men bidrar svært godt defensivt i mange faser.
Fati 2:
Tydelig nervøs innledningsvis, forståelig nok. Får betydelig mer innflytelse når han blir flyttet over til venstreving – hans foretrukne posisjon. Klarer ikke å markere seg særlig mer og blir tatt av etter en times spill.
Suárez 2:
Tydelig rusten og får ikke til særlig mye. Blir dermed usynlig i store deler av kampen. Bidrar ikke med noe defensivt, noe som gir medspillerne ekstra mye jobb.
Griezmann 2:
Vil mye, men får det som mange andre ikke helt til i dag. Tydelig at han ikke spiller i sin foretrukne posisjon. Blir i likhet med Suárez usynlig i lange perioder.

Roberto 3:
Kommer inn for en skadet Alba og gjør en helt grei kamp. Gjør det han skal, uten noe særlig ekstra.
Rakitic 3:
Blir byttet inn og får den siste halvtimen. Bemerker seg ikke nevneverdig, hverken positivt eller negativt.
Messi 3:
Tydelig at argentineren er ute av kampform, noe som tross alt er forståelig. Prøver og prøver, men klarer ikke å utrette det helt store. Får en god mulighet i kampens siste sekunder.