ATHLETIC CLUB 1 – 0 FC BARCELONA


Kampfakta
87’ 1-0 ved Aritz Aduriz

Gule/røde kort:
Unai Núñez – Athletic.
Gerard Piqué – Barcelona.

Trist affære
Førsteomgangen ble dominert av Athletic som hadde de desidert største sjansene. Heldigvis for bortelaget er Marc André ter Stegen i form og holdt nullen frem til pause. Barcelona så ut til å komme til kampens første mål etter gode sjanser fra Rafinha, men Aduriz skulle bli nøkkelen for hjemmelaget da han hamret inn et vakkert mål bak ter Stegen i kampens siste minutter.

Spillervurderinger

Blir noen tynne spillervurderinger i kveld. Mest fordi å løpe litt med ballen for så å miste den ikke telles som meningsfull fotball:

ter Stegen 3: Marc André er egentlig i god form i kveld. Han er våken og redder det han får mot seg. Blir dessverre sjanseløs i møte med kunstverket til Aritz Aduriz. Var Barcelonas beste spiller i kveld.
.

Semedo 1: Henger ikke helt med i svingene i kveld. Klarer ikke å danne gode angrepsmuligheter heller.

Piqué 3: God i døballsituasjoner. Virker våken i dueller og bidrar til litt kontroll i de bakre rekker.

Lenglet 2 God til å avverge det som kommer i mot. Brukbar kamp av franskmannen.

Alba 1: Klarer ikke å skape noe fremover i kveld slik han pleier. Anonym kamp fra Jordi.

De Jong 2: Vanskelig å vurdere i hans første offisielle kamp for FC Barcelona. Spiller i Busquets-rollen i kveld, taper ikke altfor mange baller, men klarer ikke å sette i gang noe god rytme i laget heller.

Aleña 2: Så og si det samme som de Jong. Tiden vil vise hva han kan utrette på midtbanen. Slo i hvert fall ikke for mange feilpasninger.

Roberto 1: Forventer mer av veteranen nå, da han har spilt fast ganske lenge. Som en av de erfarne i midtbanen burde han tatt en større kreativ rolle, men fikk det ikke til.

Dembélé 1: Du kan løpe så mye du vil, men man kommer aldri mål hvis man mister ballen hele tiden.

Suárez 1: Byttes ut i førsteomgangen etter en skade. Klarte dessverre ikke å markere seg i løpet av den halvtimen han spilte.

Griezmann 1: Enda en debutant for FC Barcelona. Ble hverken sett eller hørt fra i store deler av kampen helt til han nesten traff mål halvveis ute i andreomgangen.

Innbyttere:

Rafinha 3: Traff tverrligger i førsteomgangen og virker som den ene spilleren som har lyst til å score mål.Viser god teknikk i feltet og var nærmest en solid scoring av bortelaget.

Rakitic 1: Hadde et brukbart skudd på mål, men presterer faktisk å sakke ned midtbanen enda mer.

Pérez 1 : Kommer inn og har et par tre ballberøringer, men jeg glemte nesten at han var på banen.

Er du enig i vurderingene? Diskutér!