Endelig kom Barcelona seg på vinnersporet i La Liga. Det skjedde i en 4-2 seier med bismak.
Det var en tøff motstander som stod på motsatt banehalvdel på Camp Nou i kveld. Sevilla kom som serieleder, og begge lagene var ute etter å få et forsprang til Madrid-klubbene. Katalanerne gikk altså seirende ut av kampen i Barcelona.

Strålende start

Kampen startet med et smell da Coutinho fikk en fin stikker fra Messi etter ca. to minutter, som spilte han fri. Brasilianeren var iskald, og satt ballen i lengste kryss.
Få minutter senere får Sevilla en gigantsjanse da Arana skyter ballen i stolpen. Barcelona viser seg likevel å være mer effektive enn gjestene fra Sevilla. Suarez spiller Messi igjennom. Argentineren skjærer inn og setter ballen i lengste hjørnet som vi har sett så utrolig mange ganger før.
Den store snakkisen denne kampen skulle komme etter kvarteret spilt. Messi ligger tilsynelatende i stor smerte etter å ha landet feil etter en duell med en Sevilla-spiller. Barcelona spiller rundt ti minutter med ti mann før Messi må kaste inn håndkleet og gi seg.

Suarez punkterte kampen

Andre omgang starter ganske rolig, der ingen av lagene har noen spesielt store sjanser. Etter 60 minutter kunne Sevilla ha redusert, men Ter Stegen svarte med to fantastiske redninger i samme angrep.
I stedet svarer Suarez og Barcelona da førstnevnte kommer alene med keeper. Uruguayaneren blir felt da han prøver å gå forbi keeper Vaclik, og får dermed straffe. Spissen gjør ingen feil og setter 3-0 for Barcelona.
Med ca. ti minutter igjen av kampen får Sevilla reduseringen sin etter at Sarabia skyter via Lenglet og bak en sjanseløs Ter Stegen.
Noen minutter senere scorer tidligere Sevilla-spiller Ivan Rakitic ut av ingenting på hel-volley, og nesten like etter reduserer Muriel og Sevilla igjen. Dermed ender en meget underholdende kamp 4-2, og Barcelona har overtatt tabelltoppen fra Sevilla.

Vurderingene

Ter Stegen 6 (BB): Holder på med en helt annen idrett ute på Camp Nou i kveld. Leverer to fantastiske dobbeltredninger som svært få andre i verden gjør. Har full kontroll med ballen i beina også.
Semedo 4: Strålende forarbeid før 1-0. En av banens beste i første omgang. Nivået er noe lavere i andre omgang, men klarer akkurat å spille seg til en firer på skalaen i kveld.
Piqué 4: Håndterer Sevilla-spillerne på en god måte i kveld. Også stort sett iskald med ballen i beina. En opptur for en mann som har hatt en svak start på sesongen.
Lenglet 3: Gjør en grei kamp, men hakket mer shaky enn sin makker. Må opp ett hakk eller to når Inter og Real Madrid står på motsatt banehalvdel.
Alba 3: Surrer litt i utspillsfasen flere ganger, men som alltid gode initiativ offensivt. Vi har sett venstrebacken mye bedre enn i dag.
Arthur 5: Meget god ballbehandling i denne kampen også. Dere har nok hørt det før, men han minner ordentlig om Xavi i hvordan han posisjonerer seg, valg han tar og ballbehandling. Det blir spennende å følge denne mannen videre!
Busquets 4: God og trygg med og uten ball. Flott ball til Suarez som skaffer straffe. Absolutt en godkjent kamp av blekkspruten.
Rakitic 3: Den mest usynlige i dagens kamp frem til han klemmer til på volley og setter spikeren i kista. Blir likevel ikke nok til å få noe bedre enn en karakter som er midt på treet.
Coutinho 4: Satt scoringen strålende. Ellers en del involvert, men ikke mye sluttprodukt fra Coutinho i kveld.
Suárez 4: Flott assist til Messi. Har noen sjanser som bør bli utnyttet bedre. Vanskelig å vurdere med tanke på at han varierer mellom det håpløse til det geniale. Blir altså en firer på vår 9’er.
Messi 5: Det så meget bra ut (som vanlig) så lenge han var på banen. Assisterer Coutinho på 1-0, og fikser scoring på egenhånd på 2-0 målet.

Dembélé 3: Ikke Dembélé på sitt beste i kveld. Kommer inn for en skadet Messi, og gjør noen rare valg. Noen flotte detaljer blir det også, og man kan ikke kalle hans kamp direkte svak heller.
Roberto 3: Ikke nok spilletid til å bli vurdert.
Munir 3: Ikke nok spilletid til å bli vurdert.